Žestoka poruka
585

Veznjak Željezničara starom parolom Manijaka prozvao Sarajevo zbog odgađanja derbija

H. H.
Status Nedima Mekića na Instagramu (Foto: Instagram)
Status Nedima Mekića na Instagramu (Foto: Instagram)
Veznjak Željezničara Nedim Mekić objavio je zanimljiv status na Instagramu nakon što je Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH donijela odluku da se gradski derbi između Sarajeva i Željezničara prolongira za proljeće.
Sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara trebao se igrati na Bilinom polju, ali je odgođen za drugi dio šampionata.

Između ostalog, razlog za odluku nije samo to što gostujućim navijačima ne bi bilo dozvoljeno prisustvo utakmicama. Razlog je i sigurnosne prirode, odnosno pripadnici MUP-ova imali bi delikatniji zadatak osigurati bezbjednost ukoliko bi u jedan grad dolazile dvije navijačke grupe iz istog mjesta u isto vrijeme.

FK Željezničar je obavijestio javnost da klub nije tražio odgodu utakmice niti se slaže sa istom, te smatra da bi se eventualnom odgodom utakmice za proljeće dovela u pitanje regularnost prvenstva, a veznjak Plavih Nedim Mekić na Instagramu je objavio staru parolu navijača Želje, kojom je, prema svemu sudeći, prozvao gradske rivale.

Status Nedima Mekića na Instagramu (Foto: Instagram)
Status Nedima Mekića na Instagramu (Foto: Instagram)

"Govri, usr ste se", pisalo je na paroli Manijaka, čime je Mekić aludario da su se u taboru Sarajeva "uplašili" derbija, te da je zbog toga susret prolongiran.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara trebala se igrati 12. novembra u Zenici, ali po svemu sudeći neće biti odigrana.