"Zaslužili Evropu"
129

Vico Zeljković tvrdi: Napravljena farsa protiv Borca je čista glupost

K. H.
Vico Zeljković
Vico Zeljković
Nogometaši Borca od danas su na odmoru nakon što je sezona Premijer lige BiH 2019/20. zvanično odlučena za zelenim stolom, a tim povodom u prostorijama kluba održan je sastanak igrača s predsjednikom, trenerima i članovima uprave kluba, na kojem su proslavili plasman u Evropu.

Kako je sezona u našoj ligi prekinuta nakon 22. kola, Borac je kao četvrtoplasirani izborio nastup u Evropskoj ligi naredne godine, a na početku zvaničnog saopćenja za medije iz ovog kluba su istakli da su igrači s današnjim danom završili prošlu sezonu te da idu na "zasluženi odmor" i da se "Evropi ne gleda u zube".

Predsjednik kluba Vico Zeljković obratio se igračima te istakao da su oni zasluženo izborili četvrto mjesto.

"Prije svega moram reći da je nama svima krivo, svi smo razočarani što se sezona završava na ovakav način. Svi smo tu radi nogometa na zelenom terenu, kako igrači, tako i mi u upravi i navijači. Ovo je jedna teška odluka za bh. savez i sam nogomet, ali jednostavno na osnovu svih elemenata, moralo se ići u tom smjeru. Bitno je reći da smo mi u prošlosti prihvatali neke odluke koje nam nisu išle na ruku. Sve smo podnosili na stoički način, sve muke i nepravde smo izdržali i nismo kukali. Sad kad nam ova odluka, na neki način, ide u prilog, također je prihvatamo, što je i logično, i sigurno je da treba da je iskoristimo kako bismo u budućnosti postigli što bolje temelje za još veći i brži razvoj kluba", kazao je Zeljković pa nastavio:

"Činjenica je da smo u proteklom periodu uspjeli da vratimo višedecenijske i višemilionske dugove koji su mučili Borac i jednostavno, to je bila glavna kočnica razvoja samog kluba. Sada je sigurno da imamo dobar put da dalje razvijamo klub, prije svega infrastrukturu i sve te stvari koje jedan klub čine ozbiljnim. Napominjem da smo mi do ovog mjesta došli zasluženo, na zelenom terenu, moram da podsjetim javnost da smo mi na zimskoj pauzi bili bod iza lidera, tako da je ova opšta farsa protiv Borca koja se napravila u jednom dijelu medija u BiH čista glupost. Odluka je donesena na osnovu relevantnih odluka, kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji BiH", poručio je prvi čovjek Borca te rekao da budućnost ovog kluba treba graditi na mladim igračima iz omladinske škole.

Medijima su se također obratili trener Vlado Jagodić, igrač kluba Saša Kajkut i Marko Jovanović, a svi su istakli da su ponosni na uspjeh kluba te da se nadaju da će u budućnosti ostvariti još bolje rezultate.