U prvih 16 utakmica
415

Vinko Marinović trener s najboljim startom na klupi Sarajeva u historiji kluba

F. Z.
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Nogometaši FK Sarajevo slavili su sinoć na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru rezultatom 3:2, a to je za trenera Bordo tima Vinka Marinovića bila 12. pobjeda u 16 utakmica na klupi Bordo tima.

Marinović je tako ostvario najbolji start na klupi Sarajeva u prvih 16 utakmica, javio je Bordo vremeplov.

"Jučerašnji susret 10. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva bio je za šefa stručnog štaba Bordo tima Vinka Marinovića ukupno šesnaesti zvanični meč na klupi Sarajeva. Sarajevo je u uzbudljivoj utakmici slavilo rezultatom 3:2, što je bio ukupno dvanaesti trijumf šefa struke Bordo tima", naveo je Semir Zilić na stranici Bordo vremeplov.

Marinović je tako postao prvi trener u historiji kluba koji je u prvih 16 mečeva uspio slaviti 12 puta, nadmašivši učinke Nermina Hadžiahmetovića, Mehe Kodre i Dženana Uščuplića koji su u isto toliko utakmica slavili 11 puta, navodi se na stranici Bordo vremeplov.

Pored njih četvorice, u dosadašnjoj historiji Bordo tima još samo četiri trenera uspjela su u prvih 16 utakmica upisati dvocifren broj pobjeda, a to je za rukom pošlo Miroslavu Brozoviću, Almiru Hurtiću, Mehmedu Janjošu i Jiržiju Plišeku koji su slavili po 10 puta.

Zanimljivo je i da Marinović na 12 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ne zna za poraz sa Sarajevom, a pritom je ostvario 10 pobjeda i dva remija.