Cijenjen među navijačima
2

"Vojnik kluba - Dženo": Horde zla se oprostile od tragično stradalog Uščuplića

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo Horde zla večeras su se na utakmici trećeg kola Wwin lige protiv GOŠK-a na poseban način oprostili od tragično stradalog Dženana Uščuplića, nekadašnjeg igrača i šef stručnog štaba ovog Bordo tima.

"Vojnik kluba - Dženo", pisalo je na velikoj paroli koja je bila okačena ispred Hordi zla koji su potom skandirali nastradalom Uščupliću koji je poginuo od udara groma na planini Zelengori.

Ujedno su istakli barjak s likom Uščuplića koji je očito bio veoma cijenjen među najvatrenijim navijačima Bordo tima.

Podsjetimo, Uščuplić je rođen 18. augusta 1975. godine u Sarajevu, a nakon što je prošao omladinsku školu Željezničara, tokom agresije na BiH pristupa redovima Sarajeva. Kao i većina tadašnjih mladih igrača Sarajeva, svoj prvi meč odigrao je u martu 1994. godine protiv selekcije UNPROFOR-a.

Ukupno je Uščuplić u dresu Sarajeva odigrao 121 zvanični meč, te postigao 28 golova. Sa Sarajevom je osvojio tri Kupa BiH i jedan Superkup, a nakon zbog povrede prerano završene karijere, posvetio se trenerskom poslu.

Najviše vremena proveo je u radu s mladim nadama FK Sarajevo. Sa omladincima FK Sarajevo Dženan je tri puta bio omladinski prvak BiH, isto toliko puta osvojio i Omladinski kup BiH, a svemu tome dodao je i jedan trijumf u kadetskom prvenstvu.

U četiri mandata je vodio i prvi tim FK Sarajevo s kojim je uspio osvojiti tri trofeja.