"Sramota je"
71

"Vučić je bio očajan": Brnabić za neuspjeh na Euru "okrivila" avion hrvatske aviokompanije

E. B.
Nogometaši Srbije su sinoć remijem sa Danskom okončali nastup na Euru u Njemačkoj, a predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je dio krivice za neuspjeh pronašla u - hrvatskom avionu.

Brnabić je u tokom gostovanja na TV Happy ispričala zanimljivu priču, koja je izgledala "izmalerisala" nogometaše Srbije.

Naime, na Euro su nogometaši Srbije otputovali u avionu jedne hrvatske aviokompanije.

"To je bila tajna, ja mogu samo da pretpostavljam, da ne bi uznemiravali našu reprezentaciju koja ide tamo i bori se za Srbiju, ali to je tačno, to je istinita priča. Vučić je, rekla bih, bio očajan zbog toga izuzetno. Da je sramota - sramota je", rekla je Brnabić i dodala da je Aleksandar Vučić to saznao tek kad je išao da se pozdravi sa reprezentativcima pred put u Njemačku.

"Ja očekujem da se odgovorni identifikuju i da se vidi zbog čega se to desilo. Mi imamo našu Air Serbiju, uvijek svi putujemo Air Serbijom, predsjednik Vučić tako putuje i na duga putovanja, kao na primjer u Kinu. Također, kada sleti avion, vidi se Air Serbia, to je naš ponos. Zašto se to desilo ne znam, ali znam da se desilo i da se o tome nije govorilo da opet ne bi prebacivali temu podrške našoj reprezentaciji i mislim da je to bila ispravna odluka" navela je Brnabić.