Izvršni odbor
87

Zakazana sjednica čelnika NS BiH na kojoj će se potvrditi odluka o prekidu prvenstva

F. Z.
Ilustracija
Ilustracija
Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održat će se večeras putem videopoziva u 20:00 sati, potvrđeno je za Klix.ba.

Na sjednici Izvršnog odbora krovne kuće nogometa Bosne i Hercegovine članovi ovog tijela trebali bi se izjasniti o prijedlogu Takmičarske komisije NS BiH.

Podsjetimo, Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predložila je rasplet Premijer lige za sezonu 2019/2020. Izvršnom odboru NS BiH predloženo je da se Premijer liga prekine i da se aktuelno stanje na tabeli prizna kao konačno.

U trenutku prekida odigrana su 22 kola, odnosno kompletiran je dvokružni sistem takmičenja, a s obzirom na to da se u RS-u ne mogu igrati utakmice, Takmičarska komisija je predložila da se lider Fudbalski klub Sarajevo proglasi prvakom.

Bordo tim je osvojio 45 bodova i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će drugoplasirani FK Željezničar sa 42, trećeplasirani HŠK Zrinjski sa 38, te četvrtoplasirani Borac sa 36 bodova ići u kvalifikacije za Evropsku ligu ukoliko Izvršni odbor usvoji prijedlog.

Dvije posljednjeplasirane ekipe, Zvijezda 09 i Čelik oprostit će se od takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ukoliko Izvršni odbor potvrdi prijedlog Takmičarske komisije NS BIH.

Prijedlog Takmičarske komisije NS BiH je da se takmičenje u Kupu BiH za ovu sezonu prekida.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba Izvršni odbor NS BiH vjerovatno će potvrditi odluke Takmičarske komisije NS BiH.