Bivša TV producentica
93

Zanosna prijateljica Kim Kardashian odigrala ključnu ulogu u kupovini Newcastlea

N. K.
Carla DiBello (skroz desno) u društvu Kim Kardashian (Foto: Instagram)
Carla DiBello (skroz desno) u društvu Kim Kardashian (Foto: Instagram)
Poslovna žena s Floride, koja je američku rijaliti zvijezdu Kim Kardashian svojevremeno opisala kao jednu od svojih najboljih prijateljica, odigrala je ključnu ulogu u saudijskom preuzimanju Newcastle Uniteda vrijednom 350 miliona eura, pišu britanski mediji.

Naime, Carla DiBello (37) je bila ključna u predstavljanju saudijskog Public Investment Funda (PIF) prema kompaniji Amande Staveley PCP Capital Partners, koja posjeduje 10 posto kluba.

Bivša TV producentica, koja je radila na rijaliti showu "Keeping Up With The Kardashians", prisustvovala je prošlog vikenda utakmici Newcastlea protiv Arsenala i čini se da obavlja funkciju odnosa s javnošću i za PIF i za Saudijsku Arabiju.

Suočeni sa stalnim kritikama da PIF i njegov predsjednik Mohammad bin Salman ne rade pravi posao kao lideri nogometnog kluba, DiBellova pozitivnost se smatra jednim od načina da se tome suprotstavi. Ima 600.000 pratitelja na Instagramu i 69.000 na Twitteru.

Prošlog vikenda objavila je svoju fotografiju s Emiratesa s natpisom "London Town" i emotikonima koji prikazuju zastavu Unije, nogomet i grb Newcastlea.

PIF je 80 posto vlasnik Newcastlea od oktobarskog preuzimanja, na čijem je čelu britanska poslovna žena Steveley. PCP Capital Partners posjeduje 10 posto, kao i milijarderi braća Ruben - Davis i Simon.

DiBello je pomogla direktorici Newcastlea Amandi Staveley (desno) (Foto: EPA-EFE)
DiBello je pomogla direktorici Newcastlea Amandi Staveley (desno) (Foto: EPA-EFE)

"Carla DiBello je bila uključena još davno i bila je ključna u stvaranju uvodnih razgovora između PIF-a i PCP-a. Ona živi u Dubaiju osam godina i dobra je prijateljica s Amandinim suprugom (finansijerom Mehrdadom Ghodoussijem). Njeno dugo iskustvo rada sa saudijskim kompanijama i PIF-om je dobro poznato. Ali Carla nije zaposlena u klubu, PIF-u ili PCP-u i nema nikakve veze s vođenjem kluba", rekao je danas izvor za The Mail.

Prema prošlogodišnjem profilu DiBelle na Wall Street Journal, ona je dobra prijateljica i s guvernerom PIF-a Yasirom al-Rumayyanom, koji je sada predsjednik Newcastlea.