Razočarao Hercegovce
28

Zašto je Bjelica promijenio plan i otkazao utakmicu Dinama i Zrinjskog u Mostaru

N. K.
Nenad Bjelica (Foto: EPA-EFE)
Nenad Bjelica (Foto: EPA-EFE)
Dinamo će u četvrtak (15:00 sati) u Svetom Martinu na Muri odigrati prijateljski meč protiv lokalnog četvrtoligaša (3.NL Sjever) Poleta.
Nemaju igrači, koje s klupe vodi Žellimir Orehovec niti jedan poraz u prvih osam kola, prvi su na tabeli s 20 bodova, a njihov je napadač Nino Patafta i najbolji strijelac lige s 14 pogodaka. S time da je u jednoj utakmici zabio čak sedam.

Polet je bio izbor Nenada Bjelice za ovu reprezentativnu pauzu, premda je već odavno bila dogovorena utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru. I Plava noć, za koju su ulaznice bile već razgrabljene, piše Germanijak.

Dobro, Plava noć će se na kraju održati, trebali bi se tamo pojaviti i neki igrači Dinama, tako je barem najavljeno, no, jasno je da su brojni navijači Dinama u BiH razočarani ovakvim raspletom. Čekali su Dinamo Pod bijelim brijegom, nadali se vidjeti Modre u srazu s vrlo jakim Plemićima, trebala je to biti višednevna fešta uz Neretvu. No, Bjelica je došao i promijenio planove.

Naravno da će oni, koji su planirali doći na tu utakmicu i vidjeti "svoj" Dinamo u Mostaru to teško prihvatiti, ali Bjelica je imao svoje razloge, koji su ipak shvatljivi. Naime, Dinamov trener želio je ovu pauzu iskoristiti za nekoliko jačih treninga, za dodatno upoznavanje ekipa, a situacija u kojoj je preuzeo maksimirsku klupu, nije bila bajna.

I nije Bjelica želio ništa prepustiti slučaju. Odlazak u Mostar iziskuje duže putovanje, tamo bi igrači bili pod velikom "navalom" navijača, što je sigurno svakome od njih drago. Ali, bi vjerovatno izgubili nekoliko treninga, a igrali bi ozbiljnu utakmicu s ozblljnim i kvalitetnim protivnikom. Koliko god bila prijateljska bila bi to ipak "prava" utakmica i Bjelica bi sebi teško dopustio da u njoj igraju, recimo, juniori ili kadeti, koje je od utorka poveo sa sobom u Međimurje.

Sve je to prevagnulo u odluci da se ipak ne ide u Mostar, nego da protivnik bude nižerazredni Polet. Lakša utakmica, idealna za isprobavanje nekih igrača, a nakon nje će Bjelica dati ekipi čak tri slobodna dana i ponovo ih okupiti u ponedjeljak. U Mostaru bi se igralo u subotu, ne bi bilo prostora za odmor i slobodne dane, što je također razlog zbog kojega je Bjelica na kraju otkazao tu utakmicu.