Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zabava za besposlicare od koje nema hajra i jos uz to nekvalitetna
Zbog čega nas iz tog dijela grada jehete? Do 17 se slomim na poslu pa mi onda blokirate imovinu i pristup kući? Jel treba da tuzimo i policiju i opcinu i grad i kanton i federaciju?Trebate organizovati samo vise pjesackih prelaza sa nadzorom policije....
Realno zadnjih par godina svega se nagledamo osim dobrog fudbala. Utakmice budu loše ,stadioni se demoliraju, navijači se između sebe tuku, razbija se po gradu.
Sarajevo trenutno jace za dva nivoa,bod za Želju bi bio ravan pobjedi
savez i sudije nece dato sarajevu veceras da uzme tri boda da nebi pobjegao borcu
Zbog-.-.-gomile-.-. NIČEGA i generalnog NEUSPJEHA.
Kada se zbog trke na kojoj ucestvuje 1000 trkaca blokira dio grada to je onda problem, a kada se zbog 22 fudbalera blokira dio grada onda je to OK... Zato fudbaleri zajedno sa trkačima na Igman pa igrajte tj trčite
Pa to što je tvoj život neispunjen ne mora značiti da ostali ne mogu i ne trebaju da imaju neku zanimaciju. Umjesto kukanja nađi sebi neki zaimaciju.
Vidis da je blokirana jedna ulica,koja sa svih strana ima alternative a ne pola grada glavnih ulica koje blokiraju komopletan grad,al vjerovatno i nisi odavde pa kako bi znao uopste o cemu pricas!!!
Mladi radnici željezničke radionice u Sarajevu, kao i sinovi nekih radnika su u jesen 1920. godine odlučili osnovati pravi klub i dogovorili su se oko osnovnih zadataka. S obzirom na to da je dolazila zima, a finansije predstavljale dodatni problem, realizacija ideje je na kraju prolongirana za proljeće. Jedno je bilo sigurno. Njihovi životi su na ovaj ili onaj način bili usko povezani sa željeznicom i izbor imena kluba se nametnuo sam po sebi.
koje religije, nacjonalnosti , su mladi radnici ? molim za odgovor !!!
Većina postojećih klubova su u manjoj ili većoj mjeri bili povezivani sa nacionalnim strukturama. Tako su dva vodeća kluba u gradu SAŠK i Slavija, nezvanično bili klubovi hrvatske i srpske zajednice u Sarajevu. Pored njih, postojali su još Đerzelez i Barkohba, nezvanični klubovi bošnjačke i jevrejske zajednice.
a šta je sa RŠK Željezničar, šta se skrivalo iza radnički mislim na religiju i naciju ?
Ko da igraju Real i Barcelona. A nidje veze. Gomila papaka na obje strane kao došle da gledaju fudbal i navijaju. Zanimljivo radi svake suse se zatvori put, a i bez toga gužva. Postaje sve teže za živjeti normalnom stvoru u ovom gradu.
Izvini gospodine nismo te prepoznali,idi sjedi pred muzej i razmišljaj o teoriji relativnosti
Dakle mi sto idemo na utakmicu smo nenormalni stvorovi? Kakvo dubokoumno i zrelo razmisljanje, svaka cas.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Željo je srpsko-hrvatski klub,ma da je po sastavu bilo puno i Jevreja.Tim je nastupio u sastavu: Stefan Cicvol, Milan Tomić, Vilim Novak, Rudolf Kefer, Milovan Adamović, Stjepan Katalinić, Ludvig Leple, Dragutin Siber, Dimitrije Dimitrijević, Ivan Krajnc i Franjo Cvelfer. U drugom dijelu su nastupili još Ivan Dunkl i Milutin Egić.
Sve su to došljaci bili iz manjih mjesta, zanatski radnici većina na radili na željeznici.
Potrebna nam je kultura na tribinama,a ne divljaci koji dođu na stadione da liječe svoje frustracije,takvi veze nemaju o nogometu.Hoćemo porodice s djecom na tribinama da se uživa gledajući nogomet.U Augsburgu navijac bezveze bacio petardu niko nije povrijeđen automatski 3 godine zatvora.Niko nije pitao zasto,i zbog cega jebto napravio nego odmah 3 godine.Pa da vidimo hoce li sljedeci to napraviti.Samo zakon pa da imamo mir na tribinama i kulturu podrske svom voljenom timu.
Nigdje na svijetu ne postoji kultura na tribinama, mozda kod Japanaca
Svugdje postoji zakon,kod nas ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Njanjanjevo uzima
Jeste li Štetine tramvaje na sigurno sklonuli.
Mogu li se ja s ovim policajcima za nagradu? Samo nek budu u uniformi
samo mi priđi i opali ga prvi
samo mu* da vidis kako ces se provest