Usvojen budžet
633

Željezničar će u narednoj godini dobiti 800.000 KM od Općine Novo Sarajevo

N. K.
Dobra saradnja Općine i FK Željezničar (Foto: FK Željezničar)
Dobra saradnja Općine i FK Željezničar (Foto: FK Željezničar)
Fudbalski klub Željezničar je uspješnu godinu po mnogim poslovnim parametrima završio veoma dobrim vijestima iz Općine Novo Sarajevo.
Naime, sinoć je usvojen budžet za 2023. godinu, a zahvaljujući načelniku Hasanu Tanoviću i općinskom vijeću, klub s Grbavice će će dobiti 800.000 KM.

Grant za FK Željezničar iznosi 400.000 KM, a drugi dio iznosa odnosi se na rad i funckionisanje Omladinske škole FK Željezničar.

"Zahvaljujemo se načelniku Tanoviću i svim vijećnicima koji su podržali budžet i prepoznali profesionalan i transparentan rad kluba, kao i važnost ulaganja u najveći sportski kolektiv i omladinu te su tako saradnju Općine Novo Sarajevo i FK Željezničar podigli na još viši nivo. Ovom prilikom moramo istaknuti da smo prethodno, dan ranije, zajedničkim zalaganjem kluba i Općine i uz veliku podršku Vlade FBiH osigurali produženje moratorija za plaćanje poreznog duga", poručili su iz FK Željezničar.

Podsjetimo, navijači Željezničara su se posljednjih dana 2022. godine posvetili akciji Manijaka "Željini navijači - sponzor najjači".

Pozivom na broj 17045 navijači podržavaju ovu unikatnu akciju te tako još jednom pokazuju primjere odanosti, ljubavi i privrženosti voljenom klubu.