18-godišnji napadač
153

Željezničar doveo drugo pojačanje danas, plavi dres obukao Ognjen Laušević

E. B.
Ognjen Laušević (Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba)
Ognjen Laušević (Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba)
Mladi napadač Ognjen Laušević (18) i zvanično je novi nogometaš Željezničara, a potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Ognjen Laušević je rođen 11. oktobra 2005. godine u Beogradu. Igrao je za mlađe selekcije Partizana, Voždovca i Teleoptika, a u prošloj sezoni je postigao 34 pogotka i bio je najbolji strijelac Prve omladinske lige Beograda.

Laušević je sa Plavima od prvog dana priprema i uspješno je prošao pripremni period.

"Osjećaj je odličan nakon dolaska u najveći klub u BiH. Želim se zahvaliti mom pokojnom menadžeru Raši Bebiću, koji je preminuo prije nekoliko dana, na svemu što je uradio i bez kojeg ne bih stigao do Želje. Za mene će mnoge stvari biti lakše nakon potpisa, probni period je bio težak, ali momci, ekipa i atmosfera sve je super. Naježio sam se prvu utakmicu, kad krene himna, osjećaj je odličan i neopisiv. Navijači mogu očekivati uvijek borbenog igrača, 300 posto na terenu, na treningu i nadam se da ćemo vratiti Želju gdje mu je i mjesto", kazao je Laušević nakon potpisa.

Laušević je drugo pojačanje Željezničara danas nakon što je klub s Grbavice objavio dovođenje povremenog reprezentativca Sjeverne Makedonije Martina Mirčevskog.