Novo ime na Grbavici
0

Željezničar intrigantnim snimkom najavio pojačanje, stigao priželjkivani Nigerijac

N. M.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Željezničar je danas novim kratkim i intrigantnim snimkom na zvaničnim stranicama najavio novo pojačanje, koje je ubrzo nakon toga i predstavljeno.

Radi se o nigerijskom defanzivcu Edwinu Odinaki, koji je prvo na intrigantnom snimku putem zvanične stranice poslao poruku navijačima Željezničara, a onda je potvrđeno da je potpisao ugovor.

Odinaka je na Grbavicu stigao iz olovske Stupčanice, a potpisao je ugovor na dvije godine s mogućnošću produženja za još jednu godinu.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u Željezničar. Nadam se da će me navijači voljeti. Prije nego što sam potpisao dobio sam veliki broj poruka od navijača iz cijele BiH i jedva čekam da im se dokažem na terenu", kazao je Odinaka.

Odinaka, kojeg su navijači na Grbavici priželjkivali proteklih dana, ima tek 20 godina i igra na poziciji desnog beka, a za Stupčanicu je dosad odigrao 44 utakmice u Prvoj ligi FBiH i upisao 3 asistencije.

Odinaka će biti šesto pojačanje Plavih ovog ljeta, pošto su dosad ugovore potpisali Bože Vukoja, Marin Karamarko, Ivan Đorić, Azur Mahmić i Tarik Abdulahović.

S druge strane, Grbavicu su napustili Vahid Selimović, Filip Dujmović, Ajdin Mulalić, Nedim Mekić, Antonio Pavić, Josip Mijić, Edin Cocalić, Semir Štilić, Dženan Haračić, Andrija Drljo, Edin Biber i Adonis Bilal.