Duel u 18 sati
21

Željezničar novo prvenstveno kolo otvara danas na Grbavici protiv Radnika

E. B.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Jedanaesto kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine počinje današnjom utakmicom na stadionu Grbavica između Željezničara i Radnika.

Željezničar ne briljira rezultatski u posljednje vrijeme i ima upisanu samo jednu pobjedu u posljednja četiri duela.

No, prava prilika za Plave da se vrate na pobjednički kolosijek je Radnik s obzirom da se radi o jednoj od najlošijih ekipa u gostima. Uvezali su četiri poraza van Bijeljine, no trener Željezničara Denis Ćorić poziva na oprez.

"Kada pogledate njihove posljednje dvije utakmice, nalaze se u dobroj formi, gledao sam ih i sigurno nam neće biti lako. Što se tiče nas, jako dobro radimo, momci su dobro raspoloženi, igramo kući i nadam se da ćemo osvojiti tri boda. Ako prenesemo energiju s treninga na utakmice, vjerujem da ćemo uzeti tri boda", rekao je Ćorić.

Duel na Grbavici sudit će oporavljeni Ermin Sivac iz Zenice koji je zbog povrede propustio dijeliti pravdu na nedavnoj utakmici Sarajeva i Veleža.

Utakmica Željezničara i Radnika igra se danas s početkom u 18 sati uz direktan televizijski prijenos na kanalu Arena Sport Premium 1, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Raspored mečeva 11. kola Wwin lige BiH:

Petak, 25. oktobar:

18:00 Željezničar – Radnik

Subota, 26. oktobar:

13:30 Sloga – GOŠK

16:00 Sloboda – Zrinjski

20:45 Velež – Posušje

Nedjelja, 27. oktobar:

13:00 Igman – Sarajevo

Ponedjeljak, 28. oktobar:

18:00 Široki Brijeg – Borac

Tabela: