Premijer liga BiH
443

Željezničar slavio u Posušju pogocima fenomenalnog Haračića

E. B.
Foto: FK Željezničar
Željezničar je upisao trijumf na gostovanju u Posušju u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1.
Željezničar je iz prve konkretne prilike na susretu stigao u vodstvo. U 13. minuti Luka Malić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Dženan Haračić je bio najbolji u skoku kao u duelu prošlog kola protiv Sarajeva i pogađa glavom za 1:0.

Samo tri minute kasnije Haračić je mogao postići i drugi pogodak kada se lopta odbila do njega nakon još jednog prekida, a njegov udarac iz peterca refleksnom reakcijom je odbranio Luka Kukić.

Posušje je prvi put zaprijetilo u 25. minuti, no udarac Slobodana Milanovića je bio po sredini gola i Josip Bender nije imao problema uhvatiti loptu.

U 27. minuti ponovo se Haračić našao u odličnoj situaciji nakon kornera, no ovaj put njegov udarac glavom Kukić brani na čudesan način.

Haračić, najzapaženiji pojedinac Plavih u današnjem susretu, nije dozvolio tri promašaja zaredom, te je u 41. minuti nakon sjajnog prodora Joseph Amoaha po desnoj strani i još boljeg centaršuta glavom sa šest metara pogodio za 2:0.

U drugom poluvremenu Željezničar je svjesno prepustio inicijativu domaćoj ekipi, a u 56. minuti nakon kornera Kenan Horić je šutirao glavom, a golman sarajevske ekipe Bender sjajno brani.

Posušje je do smanjenja zaostatka stiglo u 70. minuti susreta. Milanović je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a Dario Pavković je glavom matirao Bendera za 2:1.

Do kraja susreta domaćin je imao dvije dobre prilike za osvajanje boda, no Milanović u 77., Pavković u 80. i Krišto u 90+2. minuti nisu uspjeli pogoditi za poravnanje i ekipa s Grbavice je upisala treću pobjedu ove sezone, a Posušje četvrti poraz.

Posušje - Željezničar 1:2 /Pavković 70' - Haračić 13', 41')

Tabela: