Novi izazov pred Plavima
3

Željo sutra bez dva bitna igrača, Ćorić poručio: Resetirali smo se poslije derbija

N. M.
Ćorić na treningu Plavih u sklopu priprema za meč s Posušjem (Foto: FK Željezničar)
Ćorić na treningu Plavih u sklopu priprema za meč s Posušjem (Foto: FK Željezničar)
Nogometaše sarajevskog Željezničara već sutra očekuje novi ispit u domaćem šampionatu, pošto mu na Grbavicu na megdan stiže ekipa Posušja.

Bit će to duel 9. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine i okršaj ekipa koje su dosad osvojile jednak broj bodova (14), pa se na Grbavici očekuje jako zanimljiva nogometna predstava.

Utakmicu je najavio trener Željezničara Denis Ćorić, koji kaže da se ekipa dobro resetirala nakon derbija na Koševu i remija sa Sarajevom 1:1. Na tom su meču Plavi odigrali odlično prvo poluvrijeme te su vodili 1:0, a onda je uslijedio totalni raspad u nastavku, nakon kojeg mogu biti presretni osvojenim bodom.

"Nakon derbija nas već čeka još jedna teška utakmica. Iznimno cijenim ekipu Posušja, kao i taj klub i grad. Svi dobro znamo šta je bilo. Ekipa ima isti bodovni saldo kao i mi, koja igra odlično ovu polusezonu. Kolega je to dosta dobro posložio i svjesni smo da nas čeka teška utakmica. Momci su se dobro resetirali nakon derbija, svjesni smo važnosti utakmice i vjerujem da ćemo dati maksimum da uknjižimo tri boda", rekao je Ćorić, podsjetivši da je upravo iz Posušja stigao na klupu Plavih s Grbavice prošlog ljeta.

Sutra Ćorić u svoj tim ne može uvrstiti Nemanju Cavnića i Sulejmana Krpića, koji su na derbiju protiv Sarajeva zaradili svoje treće žute kartone u sezoni, zbog čega su suspendovani.

"Svi znamo da su Cavnić i Krpić otpali zbog kartona, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača koji će ih zamijeniti. Svi drugi su 'unutra', imamo danas trening i izabrat ćemo najboljih 11 za sutrašnju utakmicu", dodao je Ćorić.

Utakmica Željezničar - Posušje igra se u nedjelju od 15 sati, a direktan prijenos je na Areni Sport. Tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Klix.ba.