U domenu teorije
285

Zmajevima treba čudo za opstanak u A Ligi nacija, evo šta moramo napraviti

H. H.
Zmajevi moraju pobijediti u oba preostala meča i nadati se porazima Mađarske (Foto: E. M./Klix.ba)
Zmajevi moraju pobijediti u oba preostala meča i nadati se porazima Mađarske (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u četvrtom kolu Lige nacija poražena u Zenici od selekcije Mađarske rezultatom 2:0, čime je gotovo izvjesno ispala iz A lige nacija.

Dva kola prije kraja naš tim ima samo jedan bod, dok Mađarska ima pet i bolji međusobni skor, te je jasno da naš tim u preostala dva susreta mora osvojiti svih šest bodova i nadati se da Mađari neće osvojiti više od jednog boda.

Pet bodova ima i Nizozemska, ali i u toj varijanti su nam potrebne dvije pobjede, uključujući onu u direktnom okršaju s Nizozemskom.

Ipak, takvo šta je samo u domenu teorije i naučne fantastike s obzirom da smo bez pobjede godinu i redamo poraz za porazom.

Ligu nacija ćemo okončati u novembru kada ćemo prvo 16. gostovati Njemačkoj, a onda tri dana kasnije u posljednjem kolu ugostiti Nizozemsku i jasno je da nam treba pravo čudo kako bi ostvarili pobjede protiv reprezentacija koje su mnogo kvalitetnije od nas.

S druge strane, Mađarsku do kraja očekuje gostovanje Nizozemskoj 16. novembra, a zatim tri dana kasnije na svom terenu dočekuju Njemačku.

Nizozemska do kraja igra protiv Mađarske kod kuće, a zatim će u posljednjem kolu gostovati u Zenici protiv naše reprezentacije.

Tabela:

Standings provided by Sofascore