Rožmanov nasljednik
746

Zoran Zekić je novi trener FK Sarajevo!

D. P.
Zekić konačno na Koševu (Foto: EPA-EFE)
Zekić konačno na Koševu (Foto: EPA-EFE)
Iskusni hrvatski stručnjak Zoran Zekić novi je trener Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdio je klub s Koševa neposredno prije ponoći.

Bordo tim je jutros potvrdio razlaz sa slovenačkim stručnjakom Simonom Rožmanom, a do kraja istog dana imenovan je njegov nasljednik. Iako su se spominjala i neka domaća imena te legende FK Sarajevo, rukovodstvo Bordo kluba se odlučilo za iskusnog hrvatskog stručnjaka.

Upravni odbor FK Sarajevo je na večerašnjoj sjednici imenovao Zorana Zekića za trenera, a u klub dolazi zajedno sa svojim članovima stručnog štaba.

Zekić je kao trener vodio timove u Hrvatskoj, Mađarskoj, Albaniji i Moldaviji u više od 350 ligaških i evropskih utakmica. Zoran je za FK Sarajevo nastupao kao igrač i dobro poznaje očekivanja kluba.

Najveći trag u trenerskoj karijeri ostvario je u moldavskom Sheriffu iz Tiraspolja, gdje je osvojio titulu i dva trofeja Kupa ove zemlje, kao i u Osijeku s kojim je igrao u evropskim takmičenjima. Upravo Osijek mu je posljednji klub u kojem je radio prije Sarajeva, a tu je saradnju završio krajem maja.

Radio je još u albanskom Partizaniju te mađarskom Diosgyoru. U Sarajevu je igrao 2000. godine te je postigao dva gola unutar jedne sezone na Koševu.