Iznenađenje u Mostaru
50

Zrinjski doveo vrlo zanimljivo pojačanje, Argentinca iz elitnog ranga tamošnjeg nogometa

D. P.
Corda u dresu Instituta (Foto: Twitter)
Corda u dresu Instituta (Foto: Twitter)
Zrinjski će u narednih nekoliko dana dobiti vrlo interesantno i iznenađujuće pojačanje, argentinskog defanzivca Sebastiana Cordu, koji stiže iz elitnog ranga tamošnjeg nogometa.

Corda (28) je lijevi bek koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Argentini. Nastupao je za Comunicaciones, Mitre i Instituto iz Cordobe, tim iz elitnog ranga u kojem je u prošloj sezoni upisao 24 nastupa.

U posljednjih nekoliko utakmica Corda nije dobijao šansu i ispao je iz početnih 11 pa će mu Zrinjski biti nova stanica u karijeri. Transfer je potvrđen na specijalizovanoj stranici Transfermarkt, na kojoj je navedeno i da stiže 15. januara u ekipu aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Transfer je potvrdio i argentinski novinar Cesar Luis Merlo koji navodi da Corda stiže na jednogodišnju posudbu uz Zrinjski uz pravo trajnog dogovora i otkupa.

Argentinac je odigrao 24 utakmice u elitnom rangu tamošnjeg nogometa i u nedavno završenoj sezoni završio je na sedmoj poziciji sa svojim timom. Ima tri nastupa u Liga kupu, dva u Kupu Argentine i 64 u drugom rangu nogometa u Argentini.