Deseto kolo
18

Zrinjski postigao sedam golova protiv Igmana i slavio svoju najveću pobjedu u historiji lige

E. K.
Zrinjski - Igman (Foto: HŠK Zrinjski/Facebook)
Zrinjski - Igman (Foto: HŠK Zrinjski/Facebook)
Nogometaši Zrinjskog su u desetom kolu Wwin lige pobijedili sastav Igmana iz Konjica rezultatom 7:1 i to poslije preokreta.
Poveo je Igman veoma rano, u 10. minuti susreta preko Mirsada Ramića da bi potom gosti ostali s igračem manje zbog isključenja Almira Bekića.

Isključenje Bekića je rezultiralo bijesnom rekacijom Husrefa Musemića koji je uputio nekoliko psovki ka glavnom sudiji te pozivao igrače da napuste travnjak pa je i strateg sastava iz Konjica dobio drugi žuti odnosno crveni karton.

To su Plemići iskoristili i do izjednačenja rezultata stigli u 32. minuti susreta kada je Fran Topić pogodio za rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je na terenu postojala samo jedna ekipa i to domaća koja je do kraja susreta do vrha napunila mrežu gostujuće ekipe i stigla do ubjedljive pobjede, a pogađali su Marijan Ćavar, Tomislav Kiš dvaput te Nardin Mulahusejnović, Mario Ćuže i Matija Malekinušić.

Ovo je bila najveća pobjeda Zrinjskog u historiji domaćeg takmičenja budući da je dosadašnji najubjedljiviji trijumf u historiji bio protiv Slobode 6:0 u sezoni 2006/2007.

Plemići su zadržali prvo mjesto na tabeli sa 25 osvojenih bodova iz devet odigranih utakmica, tri više od banjalučkog Borca dok je Igman osmi sa 13 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu Zrinjski će gostovati kod Slobode dok će Igman na svom travnjaku dočekati sastav Sarajeva.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Igman 7:1 (Topić 32', Ćavar 51', Kiš 53', 90', Mulahusejnović 71', Ćuže 77', Malekinušić 83' / Ramić 10')

Tabela: