Uzvratni duel 3. pretkola
32

Zrinjski večeras preko Boteva želi doći nadomak plasmana u Konferencijsku ligu

E. B.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Zrinjski će večeras u 20 sati protiv bugarskog Boteva pokušati doći nadomak plasmana u Konferencijsku ligu.

Plemići su u prvom susretu u Bugarskoj poraženi sa 2:1, te se večeras u Mostaru nadaju da će uspjeti preokrenuti rezultat i plasirati se u play-off za Konferencijsku ligu.

"Izgubili smo 2:1 u prvoj utakmici, ali mislim da je rezultat mogao biti drukčiji. Pokazali smo odlučnu, hrabru igru i svojim smo greškama primila dva gola. Sedam dana kasnije mislim da se imamo čemu nadati. Nemamo zdravstvenih poteškoća osim Slobodana Jakovljevića i mislim da će igrači biti svježi, spremni dati svoj maksimum, a ako budemo na tom nivou, imamo se pravo nadati dobrom ishodu", rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković uoči današnjeg susreta, te dodao:

"Neće biti lako, bit će i teško vrijeme, ali uz podršku navijača i našu vjeru da možemo, da hoćemo, imamo šansu", kazao je trener Zrinjskog.

Ukoliko Zrinjski eliminiše Botev, posljednja prepreka da drugu godinu zaredom igra grupnu fazu Konferencijske lige će mu biti švicarski Zürich ili portugalska Vitoria iz Guimaraesa. Portugalci su slavili u prvom susretu sa 3:0, te su im oni najvjerovatniji protivnik.

Utakmica Zrinjski - Botev igra se u večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 20 sati uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.