ABA liga
9

Zvezda prijeti nakon pobjede Partizana u Podgorici: Kakva krađa, strašna krađa

N. K.
Trenutak sporne situacije iz Podgorice (Foto: Screenshot)
Trenutak sporne situacije iz Podgorice (Foto: Screenshot)
Košarkaši Partizana su u odgođenoj utakmici regionalne košarkaške ABA lige pobijedili kod Budućnosti rezultatom 83:82 i tako pred play-off osigurali prednost domaćeg terena sve do finala.

Završnica utakmice bila je izuzetno dramatična, a na kraju je pobijedio Partizan zahvaljujući tome što je Kevin Punter sekundu prije kraja meča pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačni rezultat.

Partizan će tako s prve, a Crvena zvezda s druge pozicije u play-off, što je razbjesnilo najvećeg rivala kluba koji je slavio sinoć u Podgorici.

Zvezda je tim povodom izdala hitno saopštenje koje je naslovila: "Kakva krađa, strašna krađa".

"KK Crvena zvezda nema običaj oglašavati se nakon utakmica u kojima nije bila učesnik, ali pošto je zaostala utakmica koja je odigrana u Podgorici direktno utjecala na ishod i raspored na tabeli, a nakon još jedne krađe i pljačke u režiji onih koji trebaju biti samo dio utakmice, a ne protagonisti – nećemo šutjeti! KK Crvena zvezda vjeruje da je milionski auditorij u dvorani Morača vidio još jednu epizodu i svojevrsnu reprizu onoga što je već viđeno 13. marta u beogradskoj Areni. A to je kreiranje ishoda od onih koji ne igraju te utakmice! Time je učinjen još jedan korak ka potpunom rušenju regularnosti lige, i to u režiji sudija, koji slučajno ili ne – uvijek u spornim utakmicama dolaze iz iste zemlje! Pošto nam više nije potreban ni jedan pokazatelj šta nas čeka u završnici ABA lige, posebno s ljudima koji već dugo pokazuju tendenciju prema KK Crvena zvezda, a pošto nećemo učestvovati u režiranim predstavama i farsama, ovim putem obavještavamo javnost i rukovodstvo lige da KK Crvena zvezda zahtijeva izuzeće ovakvih sudija u svojim utakmicama do kraja ove sezone", stoji u saopštenju.

Zvezda je i zaprijetila organizatorima prvenstva.

"Također, pošto smo u prošlosti krajnje dobronamjerno upozoravali i rukovodstvo lige koje je nijemo posmatralo i šutjelo na sve anomalije po ovom pitanju, ovim putem objavljujemo da nećemo igrati utakmice u play-offu i finalu (ako do njega dođemo) ako nam za bilo koji meč budu delegirani ovakve sudije koje već godinama rade na štetu ABA lige! Što je previše - previše je, i sada je zaista prevršilo svaku mjeru!", dodali su.