Veliko pojačanje
259

Zvezda zvanično predstavila Krunića, Zmaj odabrao broj na dresu beogradskog kluba

N. M.
Foto: Instagram/Montaža
Foto: Instagram/Montaža
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić (30) večeras je i zvanično predstavljen kao novi nogometaš Crvene zvezde.

Zvezda je predstavila Krunića kao veliko pojačanje u sezoni u kojoj će ponovo igrati Ligu prvaka, a na Marakanu Zmaj stiže iz istanbulskog Fenerbahčea.

U Fenerbahčeu se Krunić nije dobro snašao nakon transfera iz Milana, trener Jose Mourinho ga je nedavno prekrižio, a Fočak je sada pronašao novi angažman i vratio se u Superligu Srbije.

Tamo je ranije igrao za Donji Srem i Borac iz Čačka, a ponikao je u fočanskoj Sutjesci. Za Fenerbahče je u drugom dijelu prošle sezone stigao odigrati 22 utakmice i upisati jednu asistenciju, a prethodno je bio član Milana i Empolija u Italiji.

Iz Zvezde su potvrdili da će Krunić na svom dresu nositi broj 6, a vezista se trenutno s reprezentacijom BiH nalazi na okupljanju u Eindhovenu, gdje Zmajeve u subotu čeka duel s Nizozemskom.

Podsjećamo, Zvezda će u novoj sezoni Lige prvaka, koja se igra i u novom formatu, igrati protiv Barcelone, Intera, Benfice, Milana, PSV-a, Young Boysa i Monaca.