Podržao Palestinu
616

Nogometaš donirao 500.000 eura u Gazu nakon što je dobio tužbu zbog otkaza

N. K.
Anwar El Ghazi (Foto: Cardiff City)
Anwar El Ghazi (Foto: Cardiff City)
Nizozemski nogometaš Anwar El Ghazi donirat će 500.000 eura za pomoć djeci u Gazi nakon što je dobio sudsku tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza.
Naime, 29-godišnjak je sredinom jula dobio sudsku tužbu protiv Mainza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojima je pružio podršku Palestincima.

Prvobitno je Mainz suspendovao El Ghazija, a potom u novembru raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama.

Napadač marokanskih korijena je poručio kako ne može šutiti te je u međuvremenu podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist.

Mainz mu, kako su objavili njemački mediji, mora isplatiti platu za proteklih devet mjeseci u ukupnom iznosu od 1,7 miliona eura, a on će pola miliona donirati djeci u Pojasu Gaze.

"Hvala Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu finansijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na finansiranje projekata za djecu u Gazi. Drugo, što su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju", napisao je Ghazi na platformi X.

Inače, karijeru će nastaviti u velškom Cardiff Cityju, a ranije je igrao i za Ajax, Lille, PSV, Aston Villi i Evertonu.