Takmičenje u Sloveniji
11

Adnan Alagić opet odbranio titulu svjetskog prvaka u bodybuildingu i fitnessu

N. K.
Konjičanin Adnan Ado Alagić je postao trostruki svjetski prvak u kategoriji "Mens Physique Pro" na IBFF takmičenju i tako ostvario historijski uspjeh za BiH.

Ovog puta osvojio je dva zlata u dvije kategorije i dobio IBFF priznanje "Za najboljeg muškog atletu" u Kopru (Slovenija) na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu.

"Kada sam prije dvije godine u Sloveniji ostvario najveći uspjeh u historiji bodybuildinga i fitnesa, ponosno sam podigao zastavu naše jedine domovine. Ona je duboko u mom srcu i uvijek ću je ponosno nositi širom svijeta", rekao je.

Alagić je poznat kao veliki patriota BiH, a posebno svog grada Konjica. Ovaj put svjetsku titulu posvećuje cijelom narodu BiH.

"Čast mi je, ali i velika odgovornost, predstavljati zemlju u kojoj sam rođen. Vjerujem da se sve u životu dešava Božijim određenjem, pa tako da se i ja, širom svijeta borim za Bosnu i Hercegovinu, predstavljam je i promovišem u svijetu, dajući svoj doprinos napretku naše domovine. Neko to čini kroz kulturu, neko kroz privredu, neko kroz nauku i obrazovanje, a neko kroz sport. Putujem po cijelom svijetu, upoznao sam različite gradove i zemlje, ali uvijek se vraćam tamo gdje je moje srce – svome rodnom kraju. I uvijek ću biti tu da pomognem svom rodnom mjestu i svojoj domovini", rekao je Alagić.

Inače, na Svjetskom prvenstvu učestvovali su sportisti iz 59 zemalja, a nastupilo je ukupno 682 takmičara. Na ovom takmičenju uz Adnana ponovo je bio i njegov prijatelji te trener Petar Klančir koji je dobio IBFF priznanje "Za trenera godine". Ogroman doprinos za ovaj uspijeh Adnan duguje svojoj supruzi Mineli koja je zaslužna za svaku njegovu titulu i bez koje ne bi izašao ni na jedno takmičenje.

"Ovom prilikom zahvaljujem se mom treneru prijatelju Petru Klančiru, mojoj porodici, mom voljenom i najljepšem gradu Konjicu, Hotelu Garden City, Pd Igman Konjic, Saraj Komerc d.o.o i našem najboljem dizajneru Haadu", poručio je Alagić koji će tako biti kandidat i za sportistu godine u BiH i grada Konjic.