Skakutala poput kengura
186

Australka postala jedna od najlošijih sportistkinja u historiji OI: "Svi moji pokreti su originalni"

E. B.
Rachael Gunn nije dobila nijedan poen na takmičenju
Rachael Gunn nije dobila nijedan poen na takmičenju
Jedna od većih tema na Olimpijskim igrama u Parizu bila je Rachael Gunn, australska takmičarka u breakdanceu i to zbog katastrofalnog nastupa.

Tridesetšestogodišnjakinja, koja nastupa pod umjetničkim imenom Raygun, je nastupila u grupi B.

Litvanka Nicka, Amerikanka Logistx i Francuskinja Syssy su je savladale rezultatima 18:0 i Australka je bila jedina od 16 takmičarki koje nisu osvojile nijedan bod na takmičenju, te je na taj način postala jedna od najlošijih sportistkinja u historiji olimpijskih igara.

Sudije su u nevjerici gledale tri nastupa Raygun u kojima je ona skakutala poput kengura i valjala se po podu van ritma, a i gledatelji su ostali šokirani njenim nastupima, te je dobila mnoštvo kritika na društvrnim mrežama.

Gunn, koja ima doktorate u kulturološkim studijama i savremenoj muzici se konačno oglasila i poručila kako je kritike ne dotiču.

"Svi moji pokreti su originalni. Kreativnost mi je veoma bitna, ja prezentiram svoju umjetnost a nekada sudije to shvate, a nekada ne shvate. Ja pravim umjetnost i to sam i pokazala svijetu, da mogu biti drugačija i kreativna", rekla je Raygun.

Nažalost po nju, ona se neće moći takmičiti na narednim Olimpijskim igrama u Los Angelesu jer je Međunarodni olimpijski komitet odlučio da ga izbaci iz programa takmičenja, te će za sada Pariz biti jedini grad u kojem smo gledali olimpijsko takmičenju u uličnom plesu u historiji.