17. augusta
2

Nakon Ohrida i Bara: Jadranska teqball liga u subotu stiže u Sarajevo

E. B.
Na platou ispred tržnog centra ARIA mall u Sarajevu 17. augusta (subota) će se održati treća etapa drugog izdanja Jadranske Teqball lige, a kao što je to bio slučaj i prošle godine, ovaj uzbudljivi sport i ove godine obećava sjajan turnir i nadmetanje.

U sklopu Jadranske teqball lige već su održani turniri u Sjevernoj Makedoniji (Ohrid) i Crnoj Gori (Bar), a nivo takmičenja i organizacije podignut je na još jedan novi. Tako će ovogodišnji turnir u Sarajevu biti održan ispred tržnog centra ARIA mall, što će svakako privući i još veći broj gostiju i posjetitelja.

Prošlogodišnje takmičenje u Sarajevu donijelo je pobjedu trostrukih svjetskih šampiona u Teqballu Bogdana Marojevića i Nikole Mitre, a već sada je poznato da će na turniru u glavnom gradu BiH učešće uzeti najbolji igrači ovog sporta iz regiona.

Tako je najavljen i dolazak igrača iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, ali i iz Poljske i Mađarske kao i domaći igrači iz BiH, a svi zajedno iskoristit će i slobodno vrijeme te uživati u danima Sarajevo Film Festivala.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg turnira, organizatori je i ove godine dobio nesebičnu podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, kao i sponzora Monri, Waterdrop, Red Bull i Sara voda.

U subotu, kada će se manifestacija održati, planiran je početak u 15 sati, a trajat će se do 22 sata. Očekuje se da će najatraktivniji dio takmičenja biti u periodu od 20 sati, kada će se održati finalni i ujedno najbolji mečevi. Za sve goste će biti osigurano i "piće dobrodošlice".

Teqball je sport koji kombinuje elemente nogometa i stonog tenisa, a igra se na posebno dizajniranom stolu koji ima zakrivljenu površinu (TEQ stol). Cilj je koristiti noge i tijelo kako biste kontrolisali i prebacili loptu preko stola, bez korištenja ruku.