Regionalno takmičenje
1

Trostruki svjetski šampioni odbranili naslov prvaka Jadranske teqball lige u Sarajevu

D. P.
Trostruki svjetski šampioni u Teqballu Bogdan Marojević i Nikola Mitro pobjednici su Jadranske lige koja je u subotu, 17. augusta, održana na platou ispred tržnog centra ARIA mall u Sarajevu.

Bio je ovo treći turnir u sklopu Jadranske lige, nakon što su turniri odigrani u Sjevernoj Makedoniji (Ohrid) i Crnoj Gori (Bar), a bez sumnje se može reći da je subotnja manifestacija bila istinski sportski spektakl i da je mnogobrojna publika uživala u cjelodnevnom programu.

Da je turnir podignut na najviši mogući nivo te da je Teqball prepoznat kao uzbudljiv i dinamičan sport govori i podatak da su u Sarajevu učešće uzele čak 32 ekipe, koje su stigli iz svih krajeva bivše države Jugoslavije, a bilo je i onih koji su došli iz Poljske i Mađarske.

Posebno je bilo zanimljivo vidjeti oduševljenje kod gostiju zbog atmosfere koja je vladala u prostoru gdje se turnir održao, ali i generalno atmosfere u vrijeme Sarajevo Film Festivala, koja je svim učesnicima dala dodatni motiv i žar u igri u borbi za svaki poen.

Pobjedu i nagradu od 4.000 KM na kraju su odnijeli trostruki svjetski šampioni u Teqballu Bogdan Marojević i Nikola Mitro, a njihova igra zasigurno je mogla biti inspiracija za sve prisutne i pokazatelj kako izgleda igranje na svjetskom nivou.

Organizator ACAR Events, nakon uspješnog učešča u projektu dolaska bolida Formule 1 u Sarajevo, i ovaj put se zahvalio za nesebičnu podršku institucija - Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, kao i sponzorima Monri, Waterdrop, Red Bull i Sara voda, koji su zajedno učinili da sve prođe u najboljem redu i da svim prisutnim bude ugodan boravak u Sarajevu.

Pobjednike turnira posebno je iznenadila nagrada sponzora Waterdrop, koji je na svoje sportske bočice ugravirao njihove inicijale i tako im uz pehare i novčanu nagradu omogućio unikatan poklon.

Nakon odigranog turnira, svi posjetitelji nastavili su uživati u sjajnoj atmosferi Sarajevo Film Festivala, a kako su i mnogi od njih rekli, dolazak na turnir u Sarajevo u potpunosti je ispunio njihova očekivanja te da se raduju dolasku i narednih godina.

Teqball je sport koji kombinuje elemente nogometa i stonog tenisa, a igra se na posebno dizajniranom stolu koji ima zakrivljenu površinu (TEQ stol). Cilj je koristiti noge i tijelo kako biste kontrolisali i prebacili loptu preko stola, bez korištenja ruku.