Uručene medalje
41

Odbojkaš BiH je najbolji bloker Paraolimpijskih igara: "Ostaje žal, poraz je gorka pilula"

N. M.
Odmah po okončanju finalnog meča Paraolimpijskih igara u Parizu, upriličena je ceremonija dodjele medalja najboljim u takmičenju u sjedećoj odbojci.

Svoje srebrene medalje primili su odbojkaši Bosne i Hercegovine, koji su večeras u velikom finalu poraženi od selekcije Irana s 3:1 u setovima.

Medaljama su se okitili sljedeći naši reprezentativci: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čanlar, Dževad Hamzić, Edin Dino, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić i Ermin Jusufović.

Utiske nakon finala je s javnosti podijelio Ermin Jusufović, bh. reprezentativac koji je i zvanično najbolji bloker Paraolimpijskih igara.

"Iza nas je finalna utakmica Paraolimpijskih igara u Parizu. Nažalost poraz, jedna gorka pilula, ali siguran sam da smo pružili sve od sebe u ovom trenutku. Nedostajalo je možda malo sreće, da li su Iranci bili malo odlučniji u tim trenucima kada se lomilo, kada smo trebali uzeti taj drugi set siguran sam da smo ga uzeli da bi bilo zlato, ali evo ostaje žal, prodali smo kožu, čini mi se u ovom najskuplje što smo mogli. Meni će ostati jedna trajna uspomena u vidu najbolji bloker Paraolimpijskih igara", rekao je nakon utakmice Ermin Jusufović.

"Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim svim saigračima na velikoj partiji, na pripremama, na svemu onom što smo uradili u proteklom periodu, selektoru na ukazanom povjerenju i svima vama koji ste pružili na bilo koji način podršku našem timu, meni lično i na kraju krajeva evo da zahvalim što nas trpite sve ove godine, što ste nam podrška i što ponajviše zahvaljujući vama trajemo ovoliko dugo. Hvala najljepša", dodao je Jusufović.

Na putu do finala i okršaja s Iranom, Bosna i Hercegovina je u Parizu pobjeđivala redom Egipat (3:1), Kazahstan (3:2), Francusku (3:0) i Njemačku (3:0).

U večerašnjem finalu su propustili veliku šansu nakon što su u drugom setu imali tri set-lopte za vodstvo od 2:0. Iranci su se tada spasili i započeli preokret kojim su stigli do zlatne medalje.

Za BiH je ovo četvrto srebro u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama, dva puta su naši momci bili zlatni, a jednom bronzani, i to na prethodnim Igrama u Tokiju.

Iranci su večeras odbranili zlato iz Tokija i potvrdili dominaciju u sjedećoj odbojci.