Privukao veliku pažnju
369

Turski hit olimpijac Yusuf Dikec zaradit će veliku novčanu nagradu za srebro na OI

H. H.
Şevval İlayda Tarhan i Yusuf Dikec sa srebrenom medaljom (Foto: EPA-EFE)
Şevval İlayda Tarhan i Yusuf Dikec sa srebrenom medaljom (Foto: EPA-EFE)
Turski olimpijac Yusuf Dikec je osvojio srebro u miks parovima u disciplini vazdušni pištolj sa deset metara, a osim rezultatskog uspjeha čeka ga i značajna novčana nagrada.
Turski sportisti koji osvoje medalje na Olimpijskim igrama dobijaju republičke zlatnike.

Prema uredbi, sportista koji osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama nagrađuje se sa 1.000 republičkih zlatnika, osvajač srebrne medalje sa 600 republičkih zlatnika, a sportista koji osvoji bronzanu medalju nagrađuje se sa 300 republičkih zlatnika.

Kada bi se to pretvorilo u novčanu nagradu, prema ovoj računici, osvajači srebrnih medalja zaradit će oko 10,2 miliona turskih lira (291.000 eura) koliko će pripasti i Dikecu.

Podsjetimo, turski olimpijac Yusuf Dikec je zbog stila pucanja postao hit Olimpijskih igara u Parizu. Ovaj 51-godišnjak i njegova partnerica Sevvala Ilayda Tarhan su poraženi u finalu, a njegov nastuo je postao viralan.

Dikec je postao slavan nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se takmiči na neuobičajeno opušten način, bez zaštite za uši prilikom pucanja kao i specijalizovanih naočala, a jedna ruka mu je bila u džepu.

Inače, Dikecu su ovo pete Olimpijske igre, a njemu i njegovoj parnterici je zlato izbjeglo za dlaku budući da su u finalu poraženi od Damira Mikeca i Zorane Arunović rezultatom 16:14.