Obradovao naciju
713

Ismail Barlov o historijskoj medalji: Moj san se ostvario, hvala svima na podršci

N. K.
Ismail Barlov (Foto: Screenshot)
Ismail Barlov (Foto: Screenshot)
Paraolimpijac BiH Ismail Barlov osvojio je večeras srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Ismail je očekivano nakon finalne utrke bio vidno zadovoljan.

"Stvarno sam prezadovoljan svojim rezultatom. Ovo nisam mogao ni sanjati i sigurno mogu reći da se moj san ostvario", rekao je Ismail odmah nakon utrke.

Zahvalio se svima koji su ga bodrili, kako uz bazen u Parizu, tako i onima koji su ga pratili ispred malih ekrana.

"Baš mi je mnogo značilo i bila mi je baš velika podrška, hvala im puno što su me podržali. Hvala svima što su me pratili i što su me podržavali", poručio je mladi Ismail.

Velike zasluge za ovaj uspjeh idu i njegovom treneru Amelu Kapi koji je, kao uvijek, bio uz Ismaila.

"Volim često reći, pazi šta sanjaš, možda se i ostvari. Prije neke dvije godine je naš prijatelj doktor Mirsad rekao kako vjeruje u nas i rekao je da će jedan od Ismaila u Parizu osvojiti prvu paraolimpijsku medalju u individualnom sportu. Iskreno, tada nisam vjerovao, ali sada mu se zahvaljujem što je vjerovao u nas jer se naš san ostvario. Meni je drago što smo obradovali naciju. Prije svega ovo je sport osoba s invaliditetom, a oni su bitan član našeg društva. Pokazali su da samo ako im se pruži jednaka prilika napravit će čudo. Ismail je tako napravio čudo", poručio je Kapo.

Podsjetimo, Barlov je nastupio u disciplini 50 metara prsno i u finalnoj utrci zauzeo drugo mjesto, a prvo mjesto je zauzeo Meksikanac Arnulfo Castorena.

Barlov je u Parizu nastupio i u disciplini 150 metara mješovito, gdje je u kvalifikacijama bio desetoplasirani u konkurenciji 13 plivača te se nije plasirao u finale.