Pala u zaborav
46

Porsche oduzeo skupocjeni automobil posrnuloj britanskoj teniserki Emmi Raducanu

N. K.
Emma u Porscheu kojeg je dobila na poklon (Foto: Daily Mail)
Emma u Porscheu kojeg je dobila na poklon (Foto: Daily Mail)
Vlasnica najnevjerovatnijeg podviga u historiji tenisa Emma Raducanu ostala je bez simbola tog uspjeha budući da joj je Porsche oduzeo automobil koji joj je tada poklonio, tvrde britanski mediji.

Naime, njemačka kompanija je prvakinji US Opena iz 2021. godine oduzela model 911 Carrera GTS Cabriolet koji joj je dala kada je postala ambasador ovog proizvođača luksuznih automobila.

Nijemci tvrde da su sretni s Emmom, ali britanski novinari su uvjereni da je nastavak saradnje gotovo nemoguć, iz prostog razloga jer Raducanu odavno nema nikakve uspjehe.

Od senzacionalnog trijumfa na US Openu nikada nije igrala ni još jedno čak finale, a najveći uspjeh su joj dva polufinala na mnogo skromnijim turnirima.

Porscheu ovakva saradnja više ne odgovara jer Raducanu malo igra, ne postiže uspjehe, više niko od nje ništa i ne očekuje te je gotovo potpuno pala u zaborav.

Trenutno je tek 57. na svijetu, a opet je povrijeđena pa je odustala od predstojećih turnira u Kini, što je novi udarac za njene sponzore.

Inače, britanski mediji ističu i da je Emma okružena ljudima koji malo znaju o tenisu i da zato stalno vuče pogrešne poteze.