Nakon samo 50 dana
23

Rakow ekspresno otpustio Kovačevićevog nasljednika, presudili su mu hamburgeri

N. K.
Klaesson u dresu Norveške (Foto: EPA-EFE)
Klaesson u dresu Norveške (Foto: EPA-EFE)
U poljskom prvoligašu Rakowu ovog je ljeta prilično uzbudljivo pa su tako bivšeg golmana Sarajeva Vladana Kovačevića prodali Sportingu za 4,8 miliona eura, a zamjenu su mu našli u norveškom golmanu Kristofferu Klaessonu.
U Rakow je stigao nakon što je dogovorio sporazumni raskid s Leedsom, a kada je došao u Poljsku čelnici poljskog kluba su se uhvatili za glavu.

Naime, Klaesson se na početku priprema pojavio sa čak osam kilograma viška pa je trener Rakowa predodređenog Kovačevićevog nasljednika poslao u drugu ekipu.

Norvežanin je navodno teško prihvatio takvu odluku trenera prije 20-ak dana, a onda se otkrilo zašto je i od tada kilograme gubio puno sporije nego što se to očekivalo.

Klaesson je uhvaćen kako jede u McDonaldsu, a kad su dokaze dobili trener i bogati vlasnik kluba, Norvežanina su pozvali na razgovor pa mu servirali raskid ugovora nakon samo 50 dana.

Inače, Rakow se nakon šest prvenstvenih kola nalazi na šestom mjestu Ekstraklase, a nakon neočekivanog razlaza s Klaessonom, od njih se očekuje da uskoro krenu u potragu za novim golmanom.

Podsjetimo, član Rakowa je još jedan bivši golman Sarajeva Muhamed Šahinović, a njega je klub početkom ovog mjeseca posudio ekipi Michalovce. U Rakow se vraća na ljeto 2025. godine.