Golman optimističan
75

Ahmetašević: Ne smijemo zaboraviti da smo pobijedili Sloveniju i Crnu Goru, možemo tako igrati i na EP-u

E. B.
Admir Ahmetšević (Foto: Screenshot)
Admir Ahmetšević (Foto: Screenshot)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u tri pripremne utakmice pred Evropsko prvenstvo doživjela tri teška poraza i primila je ukupno 100 golova na Yellow Cupu u Švicarskoj.

Našu selekciju su redom deklasirali Argentina rezultatom 32:23, Švicarska rezultatom 39:21, te Rumunija rezultatom 29:19, a turnir je sumirao golman bh. selekcije Admir Ahmetašević.

"Šta reći nakon ovako odigranog turnira? Odgrali smo izuzetno loše i ne možemo se opravdati, ali ja bih ispred cijele ekipe zamolio cijelu rukometnu javnost da ne zaboravi da je također skoro ista ova ekipa, uz neke sitne promjene, ne tako davno pobijedila Sloveniju u Cazinu i Crnu Goru u Podgorici. Ja i dalje vjerujem da mi možemo izvući to iz sebe i da imamo kapacitet da odradimo tako nešto i na Evropskom prvenstvu", kazao je Ahmetašević i nastavio:

"Ovaj turnir moramo zaboraviti što prije da bismo nastavili dalje i kako bismo se mogli fokusirati na Evropsko prvenstvo. Još jednom bih zamolio javnost da nas pokuša razumjeti, mi smo dosta mlada ekipa i, kao što se vidjelo sad, nismo baš uigrani, ali ima još vremena. Ne gubimo vjeru, ne gubimo nadu. Vjerujemo u sebe, radimo dalje i dat ćemo sve od sebe da saperemo ovaj gorak okus u ustima nakon ovog turnira", poručio je optimistični Ahmetašević.

Naši rukometaši iz Švicarske putuju na Evropsko prvenstvo u njemački Mannheim, a prvu utakmicu u grupi E igraju 11. januara protiv Švedske.

Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom.