Uoči utakmice u Sarajevu
100

Divna gesta nekadašnjeg predsjednika RK Bosna, kupio ulaznice svim navijačima Crne Gore

N. K.
Salman i Kapisoda (Foto: Rukometni savez Crne Gore)
Salman i Kapisoda (Foto: Rukometni savez Crne Gore)
Sport nastavlja pisati najljepše stranice u odnosima dvije susjedne i bratske države – Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a tome je dokaz i najnovija divna gesta, poručuju iz rukometnog saveza naših susjeda.

Nova lijepa priča koja prevazilazi okvire sporta dolazi iz Sarajeva, a u glavnoj ulozi je nekadašnji predsjednik Rukometnog kluba Bosna Nermin Salman.

Naime, Salman je prijatno iznenadio delegaciju Rukometnog saveza Crne Gore predvođenu predsjednikom Petrom Kapisodom koja je na biletarnici planirala kupiti ulaznice za organizovanu grupu navijača koja dolazi na meč u Sarajevu.

"Prvi čovjek RK Bosna u vrijeme dok je dres tog kluba nosio Kapisoda odlučio je kupiti sve ulaznice za crnogorske navijače i time napravio gest za svako poštovanje još jednom potvrdivši zbog čega je izuzetno cijenjen u rukometnom svijetu. Uz zahvalnost, Kapisoda je u ime Saveza pozvao Salmana da bude specijalni gost, kada Bosna i Hercegovina u nastavku kvalifikacija bude gostovala u Podgorici", poručili su Crnogorci.

Podsjetimo, duel u dvorani Mirza Delibašić igra se večeras u 20:00 sati, a Crna Gora će očito imati lijepu podršku s tribina.

Očekuje se i veliki broj bh. navijača, a utakmica je od velikog značaja za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.