Rukomet
11

Uživo / Kvalifikacije za EP: BiH - Češka 20:25

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH večeras je u tuzlanskom Mejdanu dočekala reprezentaciju Češke u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine, a tekstualni prijenos uz fotografije i video zapise možete pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj

Rukometna reprezentacija BiH poražena je od Češke u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 25:20.

59' - Puno grešaka na obje strane u finišu meča.

57' - Bečvan postiže novi pogodak, lopta je prošla ispod nogu Buriću. Na drugoj strani se u listu strijelaca upisao i Muhamed Toromanović.

56' - Malinović postiže lagan pogodak, njegov drugi večeras. Šest golova razlike za Češku. Galija je upisao 15. odbranu u međuvremenu.

53' - Lijep dribling Tarabochije koji postiže treći pogodak večeras. Bečvar na drugoj strani šutira preko gola.

52' - Prce je pogodio, a na drugoj strani prvi pogodak postiže Bečvar.

51' - Četvrti pogodak Zdrahale, osam razlike za Češku sada.

50' - Lijepa akcija našeg tima, Karačić je ostao na lijevom krilu, ali Galija još jednom sjajno brani. Definitivno prvo ime večerašnjeg susreta.

49' - Češki golman Galija se upisao u listu strijelaca nakon što je iskoristio činjenicu da smo igrali bez golmana. Čini se nedostižnih sedam golova razlike za Čehe.

47' - Nova greška naših igrača u napadu. Imamo velikih problema u organizaciji igre.

46' - Nažalost, Tarabochija je napravio grešku u koracima i lopta je za Čehe koji postižu 20. pogodak večeras.

45' - Sjajne dvije odbrane Burića koje su digle na noge tuzlanski Mejdan i bh. igrači sada imaju veliku podršku s tribina.

45' - Konačno lijepa akcija našeg tima, lopta dolazi na krilo gdje je bio Vražalić koji postiže svoj prvi pogodak večeras.

44' - Novi sedmerac za Čehe i Hrstka postiže novi pogodak. Još uvijek je velikih šest razlike za goste.

43' - Perić je iznudio sedmerac sada, a Tarabochija je bio siguran s penala.

42' - Drugi gol Petrovskog večeras, odnosno 18. za Čehe za novo vodstvo od šest razlike.

41' - Perić je izašao u situaciju jedan na jedan s Galijom, no golman Češke brani njegov udarac. Njegova čak 11 odbrana večeras, što ga čini definitivno najboljim igračem dosadašnje utakmice.

41' - Drugi gol bh. tima u drugom poluvremenu, sada je Senjamin Burić pogodio. Osjeti se u umor u igri našeg tima, što je i sasvim logično nakon dugog puta u Minsk.

40' - Sedmi gol Hrstke večeras nakon nove velike greške bh. igrača u napadu.

40' - Perić je dodao do Terzića, a Zeman je igrao nogom, zbog čega je dobio isključenje od dvije minute.

40' - Čak deseta odbrana Martina Galije, sada je odbranio udarac Predragovića. Srećom, lopta je za naš tim.

39' - Treći gol Zemana večeras, opet su nas Česi izigrali i postigli lagan pogodak. Pet razlike sada za goste.

38' - Nova greška u napadu našeg tima, Vegar je sada izgubio loptu. Bez ideje su igrači Bilala Šumana u drugom poluvremenu.

37' - Novi lagan pogodak za Čehe, Zeman je ovaj put pogodio, prvi put gosti imaju četiri pogotka razlike (15:11). Time-out zove Bilal Šuman.

36' - Perić je opet u igri, igramo bez golmana, ali nismo uspjeli postići pogodak.

35' - Vegar je zaradio drugo isključenje večeras. Čip postiže novi pogodak, opet s krila, njihov osmi pogodak s krila večeras.

34' - Četvrti pogodak Marka Panića koji je izazvao erupciju oduševljenja u dvorani Mejdan u Tuzli. Česi imaju prednost od dva pogotka razlike (13:11).

33' - Česi opet nisu iskoristili priliku da odu na tri pogotka razlike, udarac je otišao preko gola. Još uvijek smo bez pogotka u drugom poluvremenu.

32' - Još jedna odbrana češkog golmana Galije, gosti su iz kontranapada postigli pogodak, a sjajnu partiju večeras Galija je nastavio i u sljedećem napadu kada je zaustavio udarac Nikole Prcea.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme. Prvi napad ima naš tim, ali je Predragovićev udarac odbranio češki golman,

Poluvrijeme

Bosna i Hercegovina - Češka 10:12

30' - Posljednji pokušaj imao je Nikola Prce s deveterca, ali nije pogodio. To je bilo sve za prvo poluvrijeme utakmice između Bosne i Hercegovine i Češke.

30' - Šesta odbrana Galije, ovaj put je odbranio udarac Nuića. Tomas Čip iz brze kontre postiže pogodak za Češku.

29' - Babak se opet oslobodio svojih čuvara, ali i ovaj njegov udarac odlazi preko gola. Minuta i deset sekundi do kraja prvog poluvremena.

28' - Perić je opet lijepo probio odbranu Češke i silovitim udarcem postiže pogodak. Smanjili smo na jedan pogodak zaostatka (11:10).

27' - Babak je šutirao nakon driblinga, ali srećom, njegov udarac je zaustavila stativa. Lopta je za naš tim.

26' - Malinović je sada uz dosta sreće postigao pogodak. Naš tim ne dopušta Česima da se odvoje na više golova razlike.

26' - Babak je asistirao za Petrovskyjog, a on postiže svoj prvi pogodak večeras (8:11).

25' - Josip Perić se sada probio kroz odbranu Češke i iznudio je sedmerac za naš tim. Tarabochia je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio.

23' - Lijep prodor i pogodak Nikole Prcea. Zdrahala je veoma lagano prošao kroz našu odbranu na drugoj strani i pogodio.

22' - Sjajna asistencija Malinovića za Burića, ali Galija brani udarac bh. pivota. Odmah u kontranapadu Česi postižu deveti gol i dolaze do tri pogotka prednosti. Time-out zove Bilal Šuman.

21' - Malinoviću je sada ispala lopta, opet je prvi u kontranapadu bio Hrstka koji postiže šesti pogodak i donosi prvo vodstvo od dva pogotka razlike za jednu selekciju. Češka vodi 8:6.

20' - Četvrta odbrana Burića, ali smo brzo izgubili loptu. Hrstka postiže peti gol večeras i donosi Česima novo vodstvo.

19' - Prce je spustio loptu na crtu za Burića koji postiže svoj prvi pogodak večeras. Dosta tvrda utakmica u Mejdanu, trenutni rezultat je 6:6.

18' - Za razliku od prethodne situacije, Česi su sada iskoristili činjenicu da nemamo golmana i postigli su lagan pogodak.

18' - Lijepa akcija našeg tima, Nuić je ostao sam na lijevoj strani, ali mu golman Češke brani udarac. S obzirom na to da smo igrali bez golmana, gosti su odmah pokušali postići pogodak, ali je šut s gola na gol završio iznad prečke.

17' - Zeman je sada zaradio isključenje, sjajno se za prostor izborio Senjamin Burić.

17' - Sedmerac za Čehe, a Vegar je dobio dvije minute isključenja. Hrstka postiže treći pogodak i donosi novo poravnanje (5:5).

16' - Vegar je izgubio, pa odmah potom osvojio loptu, Predragović je imao zicer, ali je šutirao preko gola. Minimalna prednost za naš tim još uvijek (5:4).

15' - Burić sada brani još jedan zicer Česima nakon što su sjajno izigrali našu odbranu. U najavi je nova maestralna partija bh. golmana.

14' - Burić je odbranio udarac Zdrahale, a u kontranapadu Predragović postiže svoj prvi pogodak i donosi novi poravnanje. Panić u sljedećem napadu dovodi BiH u vodstvo, brutalno smo kaznili dvije greške Čeha sada.

13' - Novi sedmerac za naš tim, ali je ovaj put Terzić nabio loptu visoko preko gola. Drugi promašen penal za naš tim večeras.

13' - Hrstka postiže drugi gol danas i dovodi Češku u vodstvo od 4:3. Lijep napad Čeha i realizacija s lijeve strane.

11' - Žuti karton za Hrstku i sedmerac za naš tim. Nikola Prce je preuzeo odgovornost, ali je Galija odbranio. Velika je buka u dvorani Mejdan, pa igrači često ne čuju signalizaciju sudija.

9' - Žuti karton za Vegara i sedmerac za Čehe. Zdrahala siguran s linije penala.

9' - Panić postiže još jedan lijep pogodak, njegov drugi večeras. Vodimo sa 3:2.

8' - Česi su pogodili prečku, a kada se lopta odbila u polje, golman Češke se zbunio, lopta je otišla u aut i posjed je za naš tim.

7' - Karačić je neuspješno šutirao, ali se lopta opet odbila našim igračima u ruke. Panić je preuzeo odgovornost i lijepo pogodio.

5' - Opet smo osvojili loptu, ali je pokušaj Benjamina Burića da baci loptu u kontru spriječila gostujuća odbrana. Nakon tranzicije Hrstka pogađa za vodstvo Češke od 2:1.

5' - Panić je šutirao, ali Galija upisuje drugu odbranu večeras. Neefikasan meč za sada u Mejdanu.

4' - Babak je šutirao preko gola, ali je i Terzić napravio probijanje u napadu. Srećom, Nuić se odlično postavio u odbrani pa je lopta opet za naš tim.

3' - Pokušaj Terzića brani Galija. Senjamin Burić je na drugoj strani dobio žuti karton.

2' - Nuić je iz kontranapada postigao prvi pogodak za reprezentaciju BiH, ali na drugoj strani su Česi odmah poravnali. Trenutno je 1:1.

1' - Čvrsta odbrana našeg tima na samom početku, Burić je upisao prvu odbranu.

1' - Meč u Mejdanu je počeo. Prvi napad ima reprezentacija Češke.

20:00 - Prije početka meča, upriličena je i minuta šutnje kojom je odana počast ubijenim sarajevskim policajcima.

19:59 - Mejdan je trenutno ispunjen do posljednjeg mjesta i sigurno je da će naš tim imati veliku podršku s tribina.

19:57 - U toku je intoniranje himni Češke i BiH.

19:55 - Sudije današnjem meča su Zigmars Sondors i Renars Licis iz Latvije, a delegat susreta je Ayberk Dilmen iz Turske.

19:52 - Rukometaši BiH su na teren izašli u majicama na kojima je pisalo "Policija" čime su odali počast brutalno ubijenim sarajevskim policajcima.

19:49 - Za BiH danas igraju: Burić, Grahovac, Burić, Herceg, Karačić, Malinović, Nuić, Panić, Perić, Prce, Predragović, Tarabochia, Terzić, Toromanović, Vegar, Vražalić

19:45 - Rukometna reprezentacija Češke je izuzetno kvalitetan protivnik, čemu svjedoči i njen uspjeh na proteklom Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj održanom početkom ove godine, gdje su Česi osvojili šesto mjesto.

19:42 - BiH i Češka su u prvom kolu upisali pobjede, pa će ovaj duel odrediti koja ekipa će kao prvoplasirana dočekati sljedeće okupljanje.

Naš tim je u srčanoj završnici upisao ogromna dva boda u gostima protiv Bjelorusije koju smo savladali rezultatom 30:29, dok su Česi kod kuće pobijedili Finsku rezultatom 31:27.

U prvom meču 2. kola naše grupe koji je odigran danas od 15:00 sati, Bjelorusija je kao gost porazila Finsku rezultatom 27:20.

19:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice između Bosne i Hercegovine i Češke u okviru 2. kola druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2020. godine zajedno organizovati Švedska, Norveška i Austrija.