Skandalozna odluka
171

Pogledajte kako su sudije pokrale rukometaše Slovenije protiv Danske u posljednjoj sekundi utakmice

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rukometaši Slovenije su sinoć poraženi od Danske rezultatom 31:30, no polufinalni susret je obilježila skandalozna odluka sudija u posljednjem napadu na utakmici.

Danci su imali sedmerac 15-ak sekundi prije kraja pri rezultatu 31:30, no Hansen ga je promašio i Slovenci su dobili šansu poravnati rezultat u posljednjem napadu i izboriti produžetak.

Odigrali su lijepu akciju i Vlah je uskočio u šest metara, no nije uputio dobar udarac jer su ga zajedničkim snagama savladali Jorgensen i Lauge.

Češke sudije Horaček i Novotny su dosudile deveterac, no Slovenci su zatražili da pregledaju VAR snimak jer su smatrali da su Jorgensen i Lauge bili u svojih šest metara kada su zaustavili Vlaha.

Snimak je to i pokazao, no Hooraček i Novotny su odlučili zanemariti pravila rukometne igre, te su umjesto sedmerca dosudili deveterac za Sloveniju kojeg je promašio Blagotinšek i slavlje Danaca je moglo početi.

U finalu će se Danska s Njemačkom boriti za titulu najboljeg na Olimpijskim igrama, a taj meč ćemo gledati u nedjelju od 13:30 sati, dok je ujutro od 9 sati na rasporedu meč za treće mjesto između Slovenije i Španije.