Kosovarke idu dalje
154

Rukometašice BiH doživjele ubjedljiv poraz od Kosova u pretkvalifikacijama za SP

D. P.
Poraz na startu pretkvalifikacija (Foto: T. S./Klix.ba)
Poraz na startu pretkvalifikacija (Foto: T. S./Klix.ba)
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od selekcije Kosova na startu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kosovarke su slavile rezultatom 32:26.

Rukometašice BiH jučer su otputovale u Belgiju gdje se u narednim danima igraju pretkvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. No, odatle nam ne stiužu dobre vijesti nakon prvog dana takmičenja.

Naše predstavnice su već u prvom meču poražene od Kosova i tako ostale bez šansi da se domognu dalje faze takmičenja.

Razlog je to što samo prvoplasirana ekipa ide dalje u drugi krug kvalifikacija, a kako je za Kosovo današnji trijumf već drugi, pošto su bili uspješniji i od Belgije, našoj selekciji nisu preostale šanse da se domognu prvog mjesta čak i da savladaju Belgiju.

Rukometašice Kosova od prve do posljednje minute imale su lako i ubjedljivo vodstvo i trijumf je mogao biti i ozbiljniji, ali se na krilima Desire Kolašinac naša selekcija koliko-toliko držala u životu.

Upravo je Desire Kolašinac bila najefikasnija u našem timu s devet golova, dok je Matea Šumelj dodala četiri. Kod Kosovarki Leonora Demaj je bila nezaustavljiva s čak 13 golova.

Pretkvalifikacije se završavaju sutra utakmicom protiv Belgije od 16 sati.