Australian Open
60

Đoković ovakvu sreću u žrijebu ne pamti, Nadala istovremeno čeka pravi "pakao"

D. P.
Đokovića i Nadala zadesila potpuno drugačija sudbina (Foto: EPA-EFE)
Đokovića i Nadala zadesila potpuno drugačija sudbina (Foto: EPA-EFE)
Žrijeb za prvi Grand Slam turnir u sezoni Australian Open održan je jutros, a dvije najveće zvijezde Novaka Đokovića i Rafaela Nadala zadesila je potpuno drugačija sudbina.

Dok se za Đokovića, koji se nakon pauze zbog prošlogodišnjeg sportsko-diplomatskog skandala vraća na Australian Open, može reći da je odlično "prošao" u žrijebu, Rafu Nadala s druge strane čeka pravi "pakao".

U prvom kolu Đoković će igrati protiv Roberta Carballesa Baene pa onda slijedi Hugo Dellien ili kvalifikant. Od težih imena mogli bi ga zadesiti Nick Kyrgios, Aleksander Zverev tek u polufinalu ili možda Grigor Dimitrov u trećoj rundi.

No, to su sve igrači koji su skloni ispadanju od slabijih favorita kada nemaju svoj dan. S druge strane, Đoković je u svojoj polovini žrijeba izbjegao igrače poput Daniila Medvedeva, Stefanosa Tsitsipasa, Denisa Šapovalova, Jannika Sinnera, Felixa Auger-Aliassimea...

Svi ti igrači su u Nadalovom dijelu žrijeba. Čak će Španca čekati i težak posao u prvom kolu, pošto će mu rival biti Britanac Jack Draper koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

Projektovano četvrtfinale Nadalu donosi duel protiv Medvedeva, a onda polufinale protiv Tsitsipasa. Mnogo truda i borbe bit će potrebno Špancu da dođe do novog finala u Australiji.