Zabrinuo fanove
102

Đoković: Potrebna mi je Božja pomoć da nastavim igrati na Australian Openu

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković se pobjedom nad Enzom Couacaudom plasirao u treće kolo Australian Opena, a srbijanski teniser je na konferenciji za medije nakon duela otkrio da mu je povreda zadavala sve više problema kako je meč odmicao.

"Imao sam postepeno pogoršavanje povrede, a intenzitet bola se pojačavao. Pogotovo od sredine do kraja drugog seta. Tokom medicinskog odmora sam izašao, promijenio steznik i popio lijekove. Pilule su počele djelovati nakon 20-30 minuta. U trećem i četvrtom setu sam osjećao da sam se mogao kretati. Nisam odigrao sve lopte kako sam želio i nisam bio na sto posto. Proklizavanja su mi veliki problem. Kod dosta udaraca sam osjećao bol, ali bio je podnošljiv bol osim ekstremnijih lopti. Morao sam pustiti ruku i biti agresivniji. Nisam želio ostajati u dugim razmjenama, želio sam što kraće poene i funkcionisalo je. Povreda nije idealna, sada je još lošija situacija. Ne treniram u danima između mečeva, to već znate. Dajem prostora i vremena kako bih sebi dao što veće šanse za naredni meč", rekao je Đoković.

Srbijanski teniser je potom govorio kakve sada u Australiji ima opcije pred sobom.

"Nema previše izbora. Ili nastaviti dalje ili ne. Želim nastaviti dalje i uvijek ću iskoristiti šansu da se probam takmičiti kada sam već tu. Dobra stvar je što imamo dan odmora na Slamovima, što daje vrijeme da se dovedem u bolje stanje nego na prethodnom meču. To je sve što mogu reći, sada je na Bogu da mi pomogne, i fizioterapeuti i svi, idemo iz dana u dan", poručio je Novak.

Inače, u narednoj rundi Đoković će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je jučer savladao srbijanskog tenisera Lasla Đerea.