Potresen prizorima
628

Đoković pružio podršku unesrećenim u strašnim poplavama: Srcem uz BiH

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Scene iz poplavama i klizištima pogođenih područja Bosne i Hercegovine obišle su i potresle svijet, a večeras je podršku unesrećenima u našoj državi pružio i Novak Đoković.
Jedan od najboljih tenisera svih vremena nalazi se u Kini, gdje ove sedmice igra Masters turnir u Šangaju, a i do njega su stigle potresne vijesti i fotografije iz naše zemlje.

Đoković se povodom svega oglasio na Instagramu, gdje je na svom storyju podijelio fotografiju iz Donje Jablanice, na kojoj se vide zatrpane kuće i džamija.

Objava Đokovića na Instagramu
Objava Đokovića na Instagramu

Uz fotografiju koju je objavio patrijarh Porfirije, čiju je Novak objavu prenio, teniser je postavio tužne emotikone. Pored BiH je stavio srca u bojama naše državne zastave, a objavom je sugerirao i da se moli za sve unesrećene.

Podsjećamo, Đoković je bio jedan od sportista koji su i 2014. godine pomogli Bosni i Hercegovini, kada je naša zemlja također bila pogođena poplavama. Tada je Đoković donirao 110.000 eura BiH i Hrvatskoj, koje su bile pod vodom.

Poplave i klizišta izazvali su rano jučer katastrofu u Jablanici, Kreševu, Fojnici, Visokom, Kiseljaku i Konjicu, a pomoć pogođenim područjima stiže sa svih strana.

Potvrđeni broj žrtava u nezapamćenoj tragediji je 18, a osim izgubljenih života, poplave su napravile ogromne materijalne štete koje će se vjerovatno mjeriti u milijardama KM.