Ušutkivao publiku
1k

Đoković slaveći Englezima "zasvirao violinu" pa opet pričao o bombardovanju: Sanjao sam ovo

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novak Đoković opet je priredio šou na Wimbledonu, pošto je nakon pobjede u polufinalu protiv Lorenza Musettija (3:0), publici u Engleskoj "zasvirao violinu".
Simulirao je Đoković sviranje ovog instrumenta stavivši na svoje rame reket te pokretima prstima, a potom je i prokomentarisao svoj plasman u finale.
Dotakao se činjenice da je njegov nastup na Wimbledonu bio upitan jer je prije 37 dana operisao koljeno u Parizu.

"Bilo je mnogo sumnji poslije operacije. Došao sam u London osam dana prije turnira, nisam znao da li ću uopšte igrati. Bilo je do žrijeba sve otvoreno. Odigrao sam nekoliko trening setova sa najboljim igračima, koji su mi pokazali da sam u dovoljno dobrom stanju ne samo da budem dio takmičenja, nego da mogu da odem daleko“, istakao je Đoković.

Ponovo je podsjetio i na bombardovanje Srbije koje je 1999. godine izvršio NATO zbog dešavanja na Kosovu, o čemu je nebrojeno puta pričao u svojim izjavama.

"Wimbledon je uvijek ispunjenje snova za mene. Kao sedmogodišnjak u Srbiji sam gledao kako bombe lete iznad glave i sanjao da budem na najvažnijem terenu na svijetu – na ovom Centralnom terenu", poručio je Đoković.

Na konstataciju novinarke da će u nedjelju Đoković imati priliku da se osveti Alcarazu za poraz u prošlogodišnjem finalu, Srbijanac je izrazio nadanje da će se to i desiti.

"Nadam se da će tako biti. Alcaraz je sjajan primjer nekog ko kao mladi igrač lijepo balansira život na terenu i van njega. Ima veliku harizmu, osmjehuje se ljudima... Vidjećemo još mnogo toga od njega u budućnosti. Osvojit će mnogo Grand slamova, ali možda ovaj za dva dana ne mora. Pa, u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina", istakao je Đoković kroz smijeh, dodajući za kraj da u nedjelju očekuje veliku borbu.

Finalni duel Đokovića i Alcaraza na programu je u nedjelju od 15 sati, a prijenos za gledatelje u Bosni i Hercegovini osiguran je na Sport Klubu 1.