Strepi pred polufinale
368

Đoković zabrinuo riječima poslije trijumfa: Molim se Bogu da sve bude ok

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novak Đoković večeras je sa 2:0 u setovima savladao Grka Stefanosa Tsitsipasa u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, a riječima poslije ovog trijumfa zabrinuo je sve.
Otkrio je Srbijanac da je obnovio povredu koljena koju je doživio prije dva mjeseca, a zbog koje je morao i na operaciju.

Kazao je da se moli Bogu da zaigra u polufinalu, koje je izborio savladavši Tsitsipasa sa 6:3 i 7:6 po setovima.

“Jako sam zabrinut sam, iskreno. Ne znam šta bih rekao. Popustio je bol koji je bio veoma jak još dva gema poslije toga šta se desilo. Da li sam se udario ili okliznuo, ne znam ni sam. Sve je ličilo na meč sa Roland Garrosa prije dva mjeseca koji sam nekako uspio da završim, pa sam poslije saznao da je povreda teška. Ne znam šta bih rekao. Drago mi je zbog povrede, ali sam zabrinut za naredni dan”, izjavio je Đoković za RTS.

Na pitanje šta treba da se desi da zaigra u polufinalu, Đoković je uzeo krst sa svoje ogrlice, poljubio ga i poručio:

"To treba da se dogodi, molim se Bogu da bude sve ok."

Inače, Đoković je povredu doživio početkom drugog seta, kada je Tsitsipas poveo s velikih 4:0, a tada je Srbijanac tražio dva medicinska time-outa.

Polufinalni mečevi na rasporedu su već sutra. Od 13:30 igraju Auger-Aliassime i Carlos Alcaraz, dok bi Đoković na teren s Lorenzom Musettijem trebao od 19 sati.