Finale Wimbledona
124

Gledat ćemo peti set velike drame! Đoković se po ko zna koji put vratio iz ponora

D. P.
Đoković je uspio izboriti odlučujući set (Foto: EPA-EFE)
Đoković je uspio izboriti odlučujući set (Foto: EPA-EFE)
U dramatičnom finalu Wimbledona gledat ćemo odlučujući peti set. To nam je donio novi fantastičan povratak Novaka Đokovića kada se činilo da više nema ni ideje, ni snage.
Đoković je odlično ušao u finale Wimbledona protiv Carlosa Alcaraza i dobio prvi set rezultatom 6:1, ali je onda mladi Španac, koji je ujedno i prvi reket svijeta, napravio sjajan preokret i dobio naredna dva seta.

Činilo se da je Đoković u "rasulu" i da s takvom igrom više nema šta tražiti u finalu. Međutim, po ko zna koji put vratio se iz ponora i pronašao svoju željenu igru u četvrtom setu.

Put do osvajanja četvrtog seta trasirao je napravivši break u petom gemu pri rezultatu 2:2. Tada je imao ukupno tri break-lopte, a iskoristio je onu posljednju, treću.

Do kraja seta srbijanski teniser je bez problema čuvao svoj servis, čak udvostručio break i rezultatom 6:3 došao do poravnanja u setovima na 2:2.

To znači da ćemo gledati peti, odlučujući set u finalu najvećeg i najvažnijeg turnira u teniskoj sezoni. Bolje finale nismo ni mogli zamisliti od onoga kojeg su nam danas ponudili, ali i još nude, dvojica najboljih tenisera svijeta.