Zanimljiv kao i uvijek
25

Ivanišević komičnom izjavom najbolje objasnio kakve su Đokovićeve šanse da zaigra u SAD-u

D. P.
Đoković i Ivanišević na treningu (Foto: EPA-EFE)
Đoković i Ivanišević na treningu (Foto: EPA-EFE)
Šanse da Novak Đoković zaigra na predstojećem US Openu manje su iz dana u dan, a tome u prilog ide i izjava njegovog trenera Gorana Ivaniševića.

Prema sadašnjim zakonima u Sjedinjenim Američkim Državama, Đoković ne može nastupiti na posljednjem Grand Slam turniru jer nije vakcinisan. S druge strane, američki teniseri koji nisu vakcinisani mogu igrati na turniru.

Da bizarnost bude dovedena do maksimuma, u SAD je moguće ući zaražen koronavirusom jer test ne treba ukoliko ste vakcinisani, dok bi Đokoviću to bilo zabranjeno i ako se testira negativnim prije polaska u državu.

Stoga, trener Goran Ivanišević nije optimističan. Na komičan način otkrio je kakva su očekivanja u taboru osvajača Wimbledona.

"Po meni teško. Veći sam optimista da će meni direktor Tomislav Poljak dati specijalnu pozivnicu i da ću osvojiti Umag, nego da će njega pustiti na US Open. Oni su kao država zatvoreni za nevakcinisane i ne može ući u zemlju. Turnir nema problem s njim", rekao je Ivanišević.

Kao veliki borac, Đoković se još uvijek nada da će učestvovati na US Openu, ali su iz dana u dan šanse sve manje. Posljednji Grand Slam turnir sezone počinje za nešto više od mjesec dana. Tačnije, kreće 29. augusta i trajat će do 11. septembra.