Ispala sa RG-a
0

Jan Oblak u vezi sa najboljom srbijanskom teniserkom, bodrio je u najvažnijem meču karijere

H. H.
Jan Oblak na tribinama u Parizu (Foto: Twitter)
Jan Oblak na tribinama u Parizu (Foto: Twitter)
Srbijanska teniserka Olga Danilović (22) nije uspjela da se plasira u osminu finala Roland Garrosa nakon što je poražena od Ons Jabeur iz Tunisa sa 2:1 u setovima, a nije joj pomogla ni podrška dečka Jana Oblaka (30) koji je stigao u Pariz da bodri svoju izabranicu.

Par je tek nedavno otkrio da je u vezi, a golman Atletico Madrida bio je prisutan i na njenom prvom meču na Roland Garrosu kada su jedno drugom poletjeli u zagrljaj i od tada njihova veza više nije tajna.

Kamere su ga fokisirale u nekoliko navrata, a iako je Danilović povela u setovima, na kraju je Tunižanka slavila.

Nakon meča, Olga je zaplakala na konferenciji za medije preplavljena emocijama poslije svega što se desilo u Parizu, gdje je kao kvalifikantica stigla do 3. kola i rezultata karijere.

"Veoma sam sretna. Igrati protiv jedne od najvećih u historiji na jednom od najljepših terena na svijetu... To me tjera da sanjam, da pokušam da pobijedim i da tako zaokružim ovu divnu nedjelju. Kada se izađe na teren, šanse su 50-50. Na kraju krajeva, igramo jedan na jedan. Mnogo volim ovaj f****g sport", rekla je kroz suze Olga, dodavši:

"Mnogo sam ponosna na sebe, iako sada malo boli. Odigrala sam sjajne mečeve, borila sam se sve vrijeme. Ponosna sam na svoj tim, prošli smo teška vremena, a sada je osećaj lijep. Neću da postanem emotivna… Bodrili su me kada sam bila pala, kada je bilo loše, govorili su mi da vjerujem kada ja nisam vjerovala… Sada samo želim da još treniram i napredujem, jer mnogo volim ovaj sport", istakla je.

Inače, Olga Danilović je kćerka legendarnog košarkaša Predraga Danilovića koji je rođen u Sarajevu i u omladinskim kategorijama bio je član KK Bosna.