Otvoreno se pobunio
0

Jedan od najboljih tenisera svijeta nezadovoljan jer igra meč u vrijeme utakmice Eura

H. H.
Alexander Zverev (Foto: Twitter)
Alexander Zverev (Foto: Twitter)
Dok će većina Nijemaca danas gledati utakmicu 2. kola Eura protiv Mađarske, najbolji njemački teniser Alexander Zverev (ATP:4) prema svemu sudeći bit će na teniskom terenu i otvoreno je iskazao nezadovoljstvo zbog toga.

Organizatori turnira u Haleu zakazali su meč osmine finala Zvereva i Italijana Lorenza Sonega (ATP:57) paralelno sa nastupom njemačke reprezentacije.

Zverev vjerovatno neće kročiti na teren prije 17 sati, što znači da neće moći gledati cijelu utakmicu između Njemačke i Mađarske koja počinje od 18 sati.

Zverev je bio ljut nakon što je saznao kada igra poslije pobjede u prvom kolu protiv sunarodnjaka Oscara Otea (6:7, 6:3, 6:4).

"To definitivno nije bila moja želja. Ali, ja ne odlučujem. Da odlučujem, uradio bih to drugačije. Iskreno, mislim da to nije bilo pametno. Da ne igram, ne bih gledao teniski meč, gledao bih nogomet", iskreno je kazao Zverev.

Organizatori su raspored mečeva obrazložili time da su svi ostali igrači čiji se mečevi igraju danas na Centralnom terenu završili prvo kolo ranije od Zvereva i stoga sunjihovi mečevi zakazani ranije.

"Osim toga, Zverev je završio svoj meč tek u utorak oko 19 sati i trebalo bi da dobije što je moguće prikladniji period oporavka", navodi se u odgovoru.