Pao pod pritiskom
101

Medvedev "izgubio glavu" u finalu i ispustio veliku prednost, za publiku rekao: Prazni mozgovi

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ruski teniser Daniil Medvedev vodio je 2:0 protiv Rafaela Nadala u finalu Australian Opena, no ostao je bez te prednosti i Španac je uz veliku podršku s tribina došao do poravnanja u setovima.

Medvedev je u trećem setu ušao u verbalni konflikt s publikom i prema onome što se može vidjeti na terenu, "izgubio je glavu" i drastično umanjio efikasnost svoje igre.

Promašio je neke otvorene udarce, donosio jako čudne i u konačnici loše odluke na terenu, a rezultat svega je povratak Nadala i peti set u kojem će se odlučiti osvajač prvog Grand Slama.

Jasno, razlog leži u činjenici da je izrevoltiran pristrasnošću publike ka španskom teniseru, što ga je vremenom počelo dekoncentrisati i s tim u vezi počeo je odgovarati na provokacije s tribina.

"To su idioti. Nemaju ništa u mozgu. Prazni mozgovi... mora da im je život jako loš", rekao je Medvedev u razgovoru sa sudijom, a što su kamere odmah snimile.

Rasprava s publikom imala je ogroman utjecaj na igru ovog ruskog tenisera, a pobjednik Australian Opena će biti odlučen u petom setu.