Izjava nakon meča
99

Medvedev: Spreman sam za Nadala, vjerujem da će i Đoković gledati finale Australian Opena

K. H.
Daniil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Daniil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Ruski teniser Daniil Medvedev se plasirao u finale Australian Opena gdje će igrati protiv Rafaela Nadala, a kaže da je spreman za taj duel i da vjeruje kako će Novak Đoković gledati taj meč.
Medvedev je u izjavi za medije nakon meča rekao da će biti čudno opet igrati finale Grand Slama protiv igrača koji se bori za svoj 21. najveći naslov u tenisu, a kao što je to bio slučaj prošle godine na US Openu kada je pobijedio Đokovića.

"Zanimljivo je da ću opet igrati protiv igrača koji želi osvojiti 21. Grand Slam u karijeri. Pretpostavlam da je Nadal gledao finale US Opena protiv Đokovića, ali ne znam za koga je navijao. Vjerujem i da će Novak gledati ovaj meč za dva dana", rekao je Medvedev.

Dalje je istakao da vjeruje kako može pobijediti Nadala i da je spreman za okršaj s njim.

"Spreman sam, znam da je Nadal izuzetno jak igrač i da moram pružiti svoj maksimum kako bih ga pobijedio", dodaje ovaj teniser.

Polufinalni duel protiv Stefanosa Tsitsipasa (ATP 4.) obilježila je i rasprava sa sudijom poslije drugog seta, no Medvedev smatra da mu to nije pomoglo u smislu igre.

"Ne mislim da mi je to pomoglo, čim sam to uradio, shvatio sam grešku. Uspio sam ponovo da se koncentrišem, pogodio sam neke servise i to me je vratilo u meč. Dao sam sve od sebe i sretan sam što sam uspio ući u finale. Njegova energija je postepeno opadala, a moja je rasla", kaže drugi teniser svijeta.

Finale Australian Opena se igra u nedjelju ujutro u 9:30 sati.