Nakon osvajanja AO
51

Nadal povećao zaradu i približio se Federeru, Đoković na vrhu nedodirljiv

H. H.
Rafael Nadal sa peharom Australian Opena (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal sa peharom Australian Opena (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal okrunjen je prošle nedjelje na Australian Openu svojim 21. Grand Slamom. Fenomenalni Španac je ušao u historiju tenisa i postao je rekorder po broju GS titula, ali istovremeno je povećao i svoju impresivnu zaradu.

Osvajanjem titule na Australian Openu inkasirao je 2.758.640 eura, a s ovom svotom dosegao je bogatstvo od 127,121,385 dolara, što je odmah iza Novaka Đokovića i Rogera Federera.

Đoković koji nije igrao u Melbourneu i dalje je lider sa fenomenalnih 154,756,726 zarađenih tokom karijere samo od nastupa na turnirma, dok je Federer drugoplasirani sa 130,594,339 dolara.

No, Nadal nije samo zaradio veliko bogatstvo na teniskim terenima. Magazin Forbes objavio je izvještaj u kojem je objasnio poslove i sponzorstva popularnog Bika sa Mallorce.

Kako je navedeno, Rafa Nadal ima udio u u Mabel Capitalu, ulagaču Abela Matutesa Pratsa i Manuela Camposa. Osim "Rafa Nadal" akademije gdje se visokoučinkovita sportska nastava kombinuje s obrazovanjem, Nadal je ulagao i u restorane Tatel grupe.