Operisan u Barceloni
40

Nadal u bolničkom krevetu, navijači dijele tužnu fotografiju za njegov 37. rođendan

K. H.
Rafael Nadal (Foto: Twitter)
Rafael Nadal (Foto: Twitter)
Španski teniser Rafael Nadal u petak je podvrgnut operaciji psoasa, odnosno mišića kuka koji mu izvjesno vrijeme pravi ozbiljne probleme, nakon čega se na internetu proširila fotografija iz bolničkog kreveta.
Nadal je zbog spomenute povrede propustio nastup na Roland Garrosu, njegovom omiljenom Grand Slamu koji je osvajao 14 puta, a bio je to prvi put nakon 19 godina da je propustio nastup u Parizu. Posljednji meč odigrao je u 2. kolu Australian Opena.

Tada mu je ustanovljena povreda lijeve noge, zbog koje je propustio devet turnira u kalendaru: Dohu, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Godo, Madrid, Rim i sada Roland Garros, što ga je u konačnici koštalo 2.370 bodova i ispadanja iz top 10 igrača svijeta, prvi put od aprila 2005. godine.

"Nisam trenutno u stanju da se takmičim, nije to moguće. Probat ću da se oporavim narednih mjeseci, neću određivati datum kada bi trebalo da se vratim na teren. Kada budem fizički spreman, krenut ću ispočetka. Moglo bi da se desi da na kraju godine, recimo, zaigram u Davis kupu. I da spreman dočekam početak naredne sezone. Mislim da će to biti moja posljednja godina u karijeri", istakao je ranije ovaj španski teniser.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena je operaciju uradio u Barceloni, gdje je i nastala fotografija u bolničkom krevetu, a kako pišu tamošnji mediji, konkretno Relevo, rezultati operacije će biti objavljeni danas, na dan kada slavi 37. rođendan.

Iako su njegovi fanovi zabrinuti zbog fotografije koja kruži internetom, olakšavajuća okolnost je to što je nasmijan i dobro raspoložen, a kao što je ranije rekao, i motivisan da se još jednom izbori s povredama i vrati na teren.